To je to što me zanima!

Test s ravnalom otkriva stoji li vam bolje duga ili kratka kosa

Postavite olovku horizontalno ispod brade te ravnalo okomito na olovku, uz samo uho. Izmjerite udaljenost - ako je manja od 5,75 cm kratka kosa vam bolje pristaje
Vidi originalni članak

Žene su često u dilemi - ošišati se ili ne, odnosno hoće li im se kratka kosa pristajati. Mnoge će misliti da će im kratka frizura pristajati ako im stoji zalizana kosa ili pak rep, no frizeri otkrivaju puno točniji i konkretniji test, prenosi Elle

Riječ je o pravilu od 5,75 cm, a tu je magičnu mjeru otkrio jedan od najvećih "faca" iz svijeta frizura, Giles Robinson.

- Sve je u kutevima, a kut čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa - dodaje Giles. Ispod slike pronađite upute kako odrediti pristaje li vam kratka kosa:

Elle

/mjere prikazane u inčevima, a ne centimetrima, slika radi ilustracije mjerenja.

Stavite olovku vodoravno ispod brade, a ravnalo postavite okomito na olovku, uz samo uho. Izmjerite kolika je udaljenost od uha do brade. Ako je ona veća od 5,75 cm, to znači da će vam više laskati duga kosa. Ako je udaljenost manja od 5,75 cm - ne možete pogriješiti s kratkom frizurom.

Naravno, treba uzeti i obzir sami tip kose kod odabira frizure, no to je nešto oko čega se trebate i dalje savjetovati s frizerom, kažu stručnjaci.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • kokolina1602 20.05.2015.

    grda zena se moze zakamuflirat ispod duge kose...ispod kratke ne..:-) Ipak; smatram da zenstvenost i privlacnost nije u kosi nego u cjelini osobe, njenom stilu, manirama i lijepim crtama lica....Osobno; nisam primjetila da sam itimalo manje privlacna i zenstvena s kratkom kosom nego sto sam bila dugom....a po komentarima iz svoje okoline...mislim da se nemalen broj pripadnika oba spola slaze s menon, dapace; vecini sam jos ljepsa: -)

  • hiva997 20.05.2015.

    da... jedini faktor je 5,75.... kako da ne... a oblik lica, dužina vrata?

  • JackyBlack 20.05.2015.

    Prije sam se sisala na kratko, razlicite frizure od 1 do 5 cm duzine, isprobala sve moguce boje osim zelene i moram reci da ovo nije istina, sad sam bas izmjerila udaljenost od uha do brade i iznosi vise od 5,75 cm. Svi su mi hvalili frizuru, cak i ljudi koji me nisu poznavali, pa tako da iz vlastitog iskustva moram osporiti ovu teoriju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare