To je to što me zanima!

Tetovaže od kojih se vrti u glavi - umjetnica stvara optičke varke

Stil umjetnice Yatzil Elizalde može se opisati kao 'dupli vid': Neke njezine potpisne tetovaže imaju istu sliku dva do tri puta nanesenu što dovodi do 'vrtoglavog' izgleda
Vidi originalni članak

Meksička umjetnica Yatzil Elizalde (25) vlasnica je White Light studija za tetoviranje u Hermosillu u Meksiku. Karijeru je počela kao vizualna umjetnica radeći ilustracije, murale i digitalne radove, dok konačno, kaže, nije naučila kako tetovirati ljudsko tijelo sa stilom koji ju je uvijek definirao.

Taj se stil otprilike može opisati kao 'dupli vid': Neke njezine tetovaže imaju dva do tri puta nacrtan isti crtež, a crteži sui uvijek malo odmaknuti jedna od drugog zbog čega dolazi do ovog 'vrtoglavog' izgleda.

VIŠE OD 100 ŽIVIH MODELA Korona - umjetnička instalacija s 'živim' lutkama plijenila je pažnju u njemačkom Limburgu

- Možda zvuči čudno ali ponekad stvari vidim takvima, kao da imam vrtoglavicu - rekla je umjetnica za Bored Pandu, a sama taj efekt naziva 'efektom zamućenja'.

Dok dva do tri puta ponavlja sliku voli kaže zamisliti da će se ljudima vrtjeti kad gledaju u njenu tetovažu: to je nešto što je oduvijek privlači, da drugima približi način na koji ona sama često vidi svijet.

- Tetovaže sam počela raditi sa 19 godina, a u početku je vježbala na sebi - kaže ova danas 25 - godišnjakinja koja je svoj stil razvijala proučavanjem različitih tehnika i prilagođavanjem onima koje su joj najviše odgovarale.

Bitno joj je, napominje. da u radu ima potpunu slobodu, a za svoje crteže tvrdi da ne bi ni trebali biti lijepi: već 'izazovne vizualne senzacije za oči promatrača'.

- Uživam u stvaranju tog efekta i svakog njegovog malog detalja a kako napredujem kroz proces on postaje samo sve zanimljiviji - rekla je.

- Mislim da se čak i u svijetu optičke iluzije u tetovažama još puno toga može otkriti i vrlo sam uzbuđena što mogu koristiti neke nove koncepte - dodaje.

NOVA TETOVAŽA Šokirala pratitelje: Nikolina se 'išarala' pa pozirala u gaćicama

Cijena njene tetovaže, kaže Elizalde, ovisi o veličini, dizajnu i dijelu tijela koji tetovira, no satnica joj se kreće između 1.500 i 2.500 kuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare