To je to što me zanima!

Timski rad u vezi ili braku sprečava nepravdu i ljutnju

Što više pomažu u kućanstvu i pitaju "treba li ti pomoć?", muškarci će imati bolji i bogatiji seksualni život, pokazala su brojna moderna istraživanja
Vidi originalni članak

Nikad nije prekasno pokušati povećati očekivanja i dogovoriti određene odgovornosti, ističe psihologinja Rubenstein. No dodaje kako je to spor i postupan proces. Najvažnije je zatomiti ili izbjeći osjećaje nepravde i ljutnje, a osloniti se na razum i prosuđivanje “hladne glave”, koji su puno bolji temelj za produktivan razgovor. Najbolje je smireno i strpljivo razgovarati s partnerom, obrazlažući mu prednosti timskog funkcioniranja.
- Objasnite mu da će prihvaćanjem dužnosti i svojevoljnom pomoći sam sebi osigurati čvršći i pouzdaniji brak, bolji seksualni život i bliži odnos s djecom - kaže Rubenstein.

Što više pomognu ženi u kućanstvu, odnosno što više ulože u zajednički obiteljski život, muškarci će imati bolji i ispunjeniji seksualni život, pokazala su brojna istraživanja

Najbolje je započeti malim zahtjevima i 'nježnim’ uslugama, savjetuje autorica knjige “Sindrom nadređenih žena”. Takvi su zahtjevi, npr., kupovina mlijeka u prodavaonici namirnica ili pomoć djetetu sa školskim zadatkom. Manje će dužnosti polako pripremiti teren za krupnije zadatke. Važno je, također, napominje Rubenstein, točno naglasiti što želite od njega. Recite mu, primjerice: “Možeš li ubaciti prljavo rublje u perilicu dok ja pripremam večeru?”. 

Samo 15 posto nadređenih i 32 posto ostalih žena vrlo je zadovoljno seksualnim životom, piše u knjizi. Čak 56 posto muškaraca reklo je kako često moraju moliti žene za seks, a 21 posto žena izjasnilo se da se ponekad osjećaju kao da one mole za seks.
Krene li se od malih stvari k većima, nakon što mu “zasja lampica iznad glave”, počet će primjećivati da nedostaje mlijeka ili jaja, zatim će se sjetiti da je vrijeme za pripremu dječjeg rođendana.
- Žene nisu rođene sa znanjem o kućanskim dužnostima, nego ih uče iskustvom. Isto je primjenjivo i na muškarce - kaže Carin Rubenstein.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare