To je to što me zanima!

Tonik će čuvati, a tonirana krema ljeti nahraniti kožu

Tonirana krema i bronzer u gelu najbolja su podloga za šminku, a oči se ovog ljeta šminkaju ružičastom, zlatnom i tirkizno zelenom bojom
Vidi originalni članak

Osnovni je cilj ljetne njege lica smanjiti suvišnu masnoću nastalu pojačanim znojenjem. Zato je kožu za velikih vrućina preporučljivo čistiti osvježavajućim, blagim tonikom i do više puta na dan. Iako je preporučljivo što manje se šminkati, treba li vam puder, umjesto onog u prahu, radije odaberite tekući, a najbolja ljetna varijanta je tonirana krema, savjetuju stručnjaci. Piling je koži potrebniji ljeti nego zimi. Upotrebljavajte blage pilinge, koji će ukloniti suvišni sjaj, a pritom neće isušiti kožu. Osim noćnih krema, koje ne bi smjele biti preteške i premasne, kožu obvezno treba nahraniti i ujutro.
U prvi plan najbolje je istaknuti oči, ističu vizažisti. Na vjeđe nanesite čistu nijansu sjenila u prahu tople tropske boje poput ružičaste, zlatne ili tirkizno zelene. Navečer dojam pojačajte olovkom za oči.

>> Tijekom ljetnih dana preporučljivo je kremu za lice i tekući puder čuvati u hladnjaku. Osim što će dulje trajati, rashlađena krema brzo će se rastopiti na ugrijanom licu dajući koži besprijekoran, puten, odmoran i mladolik izgled, tvrdi američka vizažistkinja Jane Ford.
>> Umjesto da na lice prvo nanesete kremu, a potom bronzer, čelo, obraze i nos ljeti najprije oživite bronzerom u gelu, a zatim losionom za njegu kože, savjetuju vizažisti. Tako ćete dulje zadržati svjež izgled.
>> Kako bi koža lica bila zaštićena od sunčeva zračenja, nabavite sredstvo za zaštitu, no ono koje neće dodatno zamastiti kožu nego je matirati. Pritom vodite računa i o tome da zaštitni faktor bude dovoljno velik.

>> Za najbolji efekt bronzer je najbolje nanijeti na najistaknutije dijelove lica - čelo, bradu, obraze i nos. Na taj način postići ćete prirodan izgled. Nanesete li bronzer na cijelo lice, djelovat ćete umjetno i “plastično”. Bronzer nanosite velikim, okruglim kistom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare