To je to što me zanima!

Top 5 recepata za jednostavne rođendanske torte: Keks torta, s mrkvom i orasima, bez jaja...

Osim što ih je lako napraviti, ima i onih koje nije potrebno peći. Donosimo recepte za brzopoteznu sladoled tortu, tortu s jagodama, keks tortu, s mrkvom i orasima, a tu je i torta bez mliječnih proizvoda i jaja
Vidi originalni članak

Svaki kolač napravljen u okruglom ili četvrtastom kalupu može postati rođendanska torta ako ga lijepo i maštovito ukrasite. Donosimo vam odlične recepte za jednostavne torte, a na vama je da ih dekorirate kako želite i stavite svjećice na njih.

Ukrasiti ih možete šarenim mrvicama, ribanom čokoladom i šlagom, gumenim bombonima, malim figuricama od marcipana, voćem...

POSLASTICE IZ DAVNINA Super recepti: U kaštelansku tortu idu bajami i prošek u koji se umače i hrskavi pandolet...

Torta od jagoda i sira

Sastojci:

Za podlogu:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 60 g škrobnog brašna
  • žličica praška za pecivo

POGLEDAJTE VIDEO Trikovi kako da torta ispadne savršeno:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za nadjev:

  • 500 g krem sira
  • 2 žumanjka
  • 1 limun
  • 150 g kristalnog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 listova bijele želatine
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 500 g jagoda
  • šećer u prahu

Postupak:

Izmiksajte žumanjke s dvije žlice tople vode i pola navedene količine kristalnog šećera, dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka.

Potom polako umiješajte brašno prethodno pomiješano sa škrobnim brašnom i praškom za prašak za pecivo. Smjesu uspite u maslacem premazan kalup i pecite na 200°C nekih 20 do 25 minuta. Ostavite biskvit da se dobro ohladi pa ga prerežite tako da dobijete dvije kore. 

Krenite s pripremom kreme. Žumanjke i šećer skuhajte na pari pa umiješajte želatinu. U ohlađenu kremu potom dodajte izmiksano slatko vrhnje. Posebno pomiješajte šećer, sir i limunov sok pa to sjedinite sa smjesom od žumanjaka i slatkog vrhnja.

Na dno kalupa stavite jedan dio biskvita, premažite ga s malo kreme, ravnomjerno u krug posložite i utisnite polovice jagoda, te na njih posložite preostalu kremu. Stavite drugu koru pa tortu smjestite u hladnjak da se krema stegne.

Prije posluživanja uklonite kalup i pospite tortu šećerom u prahu.

Torta od mrkve i oraha

Sastojci:

Za biskvit:

  • 250 g sitno ribane mrkve
  • 100 g mljevenih oraha
  • 3 jaja
  • 130 g brašna
  • 100 g šećera
  • žličica cimeta
  • malo mljevenih klinčića
  • malo muškatnog oraščića
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 150 ml ulja

Za kremu:

  • 250 g krem sira
  • 1 naranča - sok i ribana korica
  • 100 g maslaca
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • malo ribane mrkve za dekoraciju

Priprema:

Biskvit: Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umutite jaja i šećer da budu pjenaste teksture, potom u to dodajte ulje. Lagano izmiksajte pa polako umiješajte sitno ribanu mrkvu i suhe sastojke. Pecite u kalupu koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili - na 170 stupnjeva oko pola sata.

JEDE VAM SE NEŠTO SLATKO? Čokoladna tortica iz mikrovalne gotova je za samo tri minute

Krema: Maslac neka bude mekan pa ga izmiksajte sa šećerom u prahu. Dodajte sve ostale sastojke i promiješajte tako da se sve dobro sjedini. Kremu potom stavite na ohlađeni biskvit, posipajte sitno ribanom mrkvom za ukras i stavite u hladnjak da se krema stisne. 

Brza sladoled torta

Sastojci:

  • 170 g keksa od čokolade
  • 50 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade
  • 500 g vrhnja za šlag
  • malo arome vanilije
  • 200 g kondenziranog mlijeka
  • 2 žlice kakaa

Priprema:

Usitnite kekse u blenderu pa ih u posudi pomiješajte s otopljenim maslacem i žlicom vrhnja. Promiješajte i utisnite u kalup za tortu, kao da radite cheesecake.

Potom u mikrovalnoj otopite crnu čokoladu sa 100 g vrhnja. U drugoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja s vanilijom pa dodajte kondenzirano mlijeko. Odvojite kremu na dva dijela pa u jedan dio umiješajte kakao. 

IDEJE ZA FINE OBROKE, DESERTE... 7 recepata za slane i slatke pite: Sa fetom i blitvom, slatka pita s čvarcima, veganska, pastirska...

Na kraju stavljajte obje kreme naizmjence kako bi izgledala prošarano. Površinu torte zagladite pa premažite otopljenom čokoladom. Stavite je u zamrzivač na nekoliko sati, a izvadite 20 minuta prije posluživanja.

Veganska čokoladna torta

Sastojci:

  • 100 g mljevenih keksa u kojima nema mlijeka i maslaca
  • 6 žlica ulja, obično ili kokosovo
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 120 g pudinga od čokolade koji je napravljen s vodom ili biljnim mlijekom (bademovo, kokosovo...)
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 250 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 1,4 l vode
  • 18 žlica glatkog brašna
  • 18 žlica šećera 
  • 3 žlice pekmeza po izboru
  • pola litre biljnog vrhnja za šlag

Priprema: 

Najprije upalite pećnicu na 180 stupnjeva pa dok se ona grije, radite smjese. U 400 ml tople vode otopite 13 žlica šećera, ubacite 4 žlice ulja i pekmez pa sve dobro pomiješajte. U tu smjesu dodajte brašno, kakao, soda bikarbonu i mljevene kekse.

Kalup za torte obložen masnim papirom ulijte dio smjese, računajte da vam trebaju tri do četiri kore. Svaku pecite 13 minuta.

Nakon toga napravite puding po dok je još vruć dodajte u njega 100 g crne čokolade. Preko te smjese stavite plastičnu foliju kako se na vrhu ne bi stvorila korica i ostavite da se dobro ohladi. Potom umutite u puding margarin i šećer u prahu. Napravite šlag.

TOP SAVJETI Trikovi kako napraviti savršena pileća prsa, sočna i jako ukusna

Sada, kada je sve spremno, slažite slojeve. U protvan na prvu koru stavite kremu od pudinga pa šlag, na to opet stavite koru pa puding i šlag, i tako dok ne složite sve slojeve.

Ostavite da se dobro stisne pa izvadite tortu iz kalupa, premažite vrh šlagom i prelijte sa glazurom od čokolade - 100 g otopljenih u dvije žlice ulja. 

Torta od keksa koja se ne peče

Sastojci:

  • 300 g jagoda
  • 2 banane
  • 150 g šlaga
  • 60 g šećera u prahu
  • 300 g grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • mliječna čokolada
  • 200 do 300 g keksa s maslacem

Priprema:

Voće izrežite na šnite pa umutite šlag sa šećerom i jogurtom (ili vrhnjem). Potom podlogu na kojoj će torta stajati (imajte na umu da će biti četvrtasta) premažite tom smjesom, u tankom sloju. Na to slažite kekse pa ih premažite istom smjesom i na to posložite banane.

Na banane stavite sloj kreme, na to kekse, na kekse kremu i na kremu jagode. Jagode premažite kremom pa poredajte još jedan sloj keksa.

Ostavite malo kreme za premazivanje torte sa svih strana. Na kraju je ukrasite komadima jagoda i ribanom čokoladom. Prije posluživanja ostavite u hladnjaku dva do tri sata.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nap7 20.09.2022.

    Brza sladoled torta dobra

  • antimunjenih 19.09.2022.

    To nek jede taj koji je to objavio.

  • ,youtube. 19.09.2022.

    sline mi cure, sve bi ih pojela :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare