To je to što me zanima!

Top donori sperme u Velikoj Britaniji imaju oko 20-ero djece

Među top 500 donora sperme u Velikoj Britaniji njih 15 ima više od dvadesetero djece, a najpopularniji je onaj s kojim žene imaju 80 posto šanse za trudnoću
Vidi originalni članak

Elitna skupina od 500 donora sperme u Velikoj Britaniji biološki su očevi više od 6200 djece, a svaki od njih bio je uspješan donor u najmanje 10 odvojenih slučajeva otkako su počeli donirati spermu, piše Daily Mail. Čak 15-ero od njih biološki su očevi više od 20-ero djece, a prema današnjem zakonu, ona imaju pravo saznati njihov identitet.

Najpopularniji donor je Nizozemac Ed Houben koji je to postao 2002. g. te je danas biološki otac 98-ero djece. Kaže kako je doniranje sperme normalan način začeća djece te se slaže s onim što je "Bog odredio", a pomogao je brojnim heteroseksualnim i homoseksualnim parovima, kao i samohranim roditeljima.

Iako je bio djevac do 34. godine života, Houben je poznat po svom "dobrom pedigreu" - žene s njegovom spermom imaju oko 80 posto šansu da će začeti. Sam Houben kaže kako umjesto da se služi laboratorijima, on brojnim ženama pomaže da zatrudne na prirodan način - seksom, što smatra da povećava šanse oplodnje. Dok banke sperme naplaćuju oko 45.000 kuna za insemenaciju , Houben kojeg smatraju najplodnijim muškarcem u Europi to čini besplatno.

Pogledajte video koji govori o doniranju sperme:

Prije 2005. g. donatori sperme imali su mogućnost ostati anonimni , a dok je za neke doniranje sperme humani čin pomoći neplodnim obiteljima, za druge motiv može biti i zarada.

Idi na 24sata

Komentari 243

  • Kalea 22.08.2014.

    Žena jučer gleda u bebe, pa gleda u mene, pa opet gleda u bebe, pa opet gleda u mene. Skupila je obrve. Hmmm.....

  • SUSSIE_1 22.08.2014.

    E, još kad bi djeca osim pravo na saznanje dobila i pravo na alimentaciju i imetak, možda bi se smanjila želja za donacijom i brojnim potomstvom

  • kung fu panda 21.08.2014.

    dobro kaj kod njih samo tri muška dijecu prave??

Komentiraj...
Vidi sve komentare