To je to što me zanima!

Topli Božić iz davnina priziva lijepe uspomene i zove u MUO

Na izložbi možete razgledati tradicionalne božićne ukrase iz 19. i 20. stoljeća, a očekuju vas ručno oslikane kuglice, ptičice, orasi, omiljene dječje igračke...
Vidi originalni članak

U nedjelju je otvorena izložba "Advent" u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt koja je posvećena tradiciji slavljenja božićnih blagdana u obiteljskom krugu. Posjetitelji se sve do 6. siječnja mogu nakratko vratiti u djetinjstvo i razgledati tradicionalne božićne ukrase, čestitke i omiljene poklone iz 19. i 20. stoljeća. 

Izložbu su postavili Arijana Koprčina, Saša Šekoranja i Dejan Franić koji su nastojali oživjeti Božić kakav je bio nekad. Tako se mogu vidjeti ručno oslikane kuglice, obojani orasi, nezaobilazne ptičice i božićni ukrasi iz kolekcije zagrebačkog tiskara Juliusa Hühna. 

Poseban dio izložbe čine dječje igračke među kojima su lutke za djevojčice, plišani medvjedići i kuće za lutke opremljene namještajem, ogledalima i čajnicima iz 19. i 20. stoljeća. 

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a za posjetitelje koji nisu iz Zagreba, muzej je u suradnji s HŽ-om organizirao jeftiniji prijevoz. Tijekom Adventa posjetitelje očekuju i kreativne radionice na kojima mogu naučiti izrađivati čestitke, adventske kalendare, ukrase za bor, jaslice te kutije za darove i igračke. Zbog želje da što više ljudi vidi ovu izložbu Muzej je otvoren i ponedjeljkom 3., 10. i 17. prosinca od 10 do 16 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mali zeleni prigorec 05.12.2012.

    Gdje su nestali oni šećerni bomboni, sad ima samo one tvrde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare