To je to što me zanima!

Torta od sira i jagoda savršena je slastica za vruće ljetne dane

Ovu hladnu, laganu i osvježavajuću tortu jednostavno je napraviti, a oduševit će i velike i male. Odlična je zamjena za sladoled. Možemo je slobodno nazvati zdravom poslasticom
Vidi originalni članak

Sastojci:

3 žumanjka, 1/2 šalice mlijeka, 20 g želatine (2 omota), 3 žlice posnog kravljeg sira, žlica naribane limunove korice, 4 žlice limunova soka, žličica bademova ekstrakta, šalica gustog vrhnja,  3 bjelanjka, 2 šalice usitnjenih keksa, 1/2 šalice smeđeg šećera, 1/2 šalice rastopljenog maslaca

za preljev: 400 g jagoda, 200 g šećera, čaša vode

Priprema: 

Pjenjačom miješajte žumanjke dok se ne zgusnu i postanu svijetložuti. Dodajte mlijeko i pola šalice šećera te miješajte na pari desetak minuta dok se smjesa ne zgusne. Dodajte želatinu potopljenu u pola šalice hladne vode i miješajte dok se ne rastopi. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

RECEPT Kolač od jabuka koji ostavlja bez daha - okusom i izgledom

Sir propasirajte električnim mikserom, a zatim dodajte jedno za drugim miješajući limunovu koricu i sok, ekstrakt badema, kremu od žumanjka, tučeno vrhnje i pjenu od bjelanjaka tučenu s preostalim šećerom. Pomiješajte zdrobljene kekse, žuti šećer i rastopljeni maslac, pa smjesom obložite dno i rubove okruglog kalupa na rasklapanje. Preko utisnute smjese od keksa izlijte kremu i stavite tortu u hladnjak barem 4 sata. 

Prije posluživanja skinite kalup i poslužite tortu s preljevom od jagoda. Očistite i nasjeckajte dio jagoda, a dio ostavite u komadu. Skuhajte sirup od šećera i vode. Dodajte u njega cijele i komadiće jagoda, te kuhajte dvadesetak minuta.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • [̲̅w̲̅] 06.07.2018.

    Meni žena jučer napravila onaj kolač od maline s jabukama...nije imala maline.

  • 06.07.2018.

    Uz dodatak mente je okus još bogatiji..to sam isprobala..

  • 06.07.2018.

    Sira ima za kupiti , a gdje da kupim jagode??? , molim autora članka da mi pomogne da kupim jagode !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare