Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Kolač od jabuka koji ostavlja bez daha - okusom i izgledom

Želite li impresionirati goste ili ukućane, ovo je savršen desert za to. Radi se o fantastičnoj piti koja se radi nešto drugačije od klasične - od jabuka se prave ruže koje se stave na tijesto...

Ovu prekrasnu pitu od jabuka napravila je Ann Reardon, a recept je objavila na svojem blogu How To Cook That. Napisala je kako joj je jedan od najvećih izazova s kojima se suočila kod ovog deserta bilo to kako zadržati crvenu boju jabuke. Otkrila je kako.

RECEPT Savršen desert: Čokoladni tart s limunom, narom i vanilijom

Sastojci i postupak:

Tijesto:

  • 250 g običnog brašna
  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 60 g usitnjenih pekan oraha, a može i običnih
  • 1 jaje

Utrljajte maslac u brašno, dodajte orahe i šećer pa jaje. Razvaljajte tijesto tanko i ispecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta - tako da bude hrskavo.

Foto: Screenshot/youtube

Premaz od pekmeza:

  • 80 g pekmeza
  • 1 žlica vode

Otopiti na toploj tavi sa četkicom premazati preko tijesta.

RECEPT Minijaturne pite na štapiću u 4 slasna okusa - limun, Nutella...

Krema:

  • 200 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 37 g šećera
  • 14 g kukuruznog brašna
  • 100 ml vrhnja
  • vanilije po želji

Umutite zajedno žumanjke, šećer i kukuruzni škrob te malo mlijeka. Zagrijte preostalo mlijeko dok ne provrije pa u njega polako ubacite tu smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Potom umiješate. vrhnje i vaniliju.

Foto: Screenshot/youtube

Za ruže od jabuka:

  • 16 crvenih jabuka
  • 125 ml svježeg soka od naranče
  • 105 g šećera
  • 110 g rastopljenog maslaca

Narežite jabuke kao u videu pa ih stavite u posudu sa smjesom soka od naranče i maslaca, neka se namaču deset minuta - to je tajna očuvanja crvene boje. Nakon toga ih poslažite na kolač kao u videu. Dobar tek!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message