To je to što me zanima!

Tortice od keksa, jagoda i bijele čokolade - ne ostaju 'za poslije'

Sezonu jagoda valja iskoristiti na što bolje, slasnije i brže načine. Pripremite za svoju obitelj i prijatelje ovu ukusnu slasticu koja mami i okusom i izgledom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g čokoladnih keksa,
  • 150 g maslaca,
  • dl mlijeka,
  • 30 g zobenih pahuljica;
  • krema: 4 žumanjka, 5 dl vrhnja za šlag, 250 g mascarponea, 200 g bijele čokolade, vrećica želatine u prahu;
  • preljev: 200 g jagoda, 100 g šećera u prahu, dl vode, dl voćnog likera

Priprema: 
 

Za podlogu pomiješajte mljevene kekse, usitnjene zobene pahuljice i rastopljeni maslac. Male kalupe premažite maslacem i po dnu utisnite podlogu od keksa. Stavite u zamrzivač dok pripremate kremu. Lagano umutite žumanjke s dl slatkog vrhnja. Na laganoj vatri kuhajte smjesu uz neprestano miješanje, oko 5 minuta.

U ohlađenu kremu dodajte bijelu čokoladu koju ste rastopili na pari. Opet ohladite, pa dodajte mascarpone i preostalo vrhnje koje ste izmiksali u šlag. Želatinu namočite s malo hladne vode, ostavite 10 minuta neka nabubri, pa je otopite na sasvim laganoj vatri.

Umiješajte u kremu i rasporedite je u kalupe po ohlađenim podlogama od kesa, pa stavite u hladnjak. Ukuhajte šećer i vodu u gusti sirup, dodajte pasirane jagode i kuhajte još 10 minuta. U ohlađeni preljev dodajte liker i prelijte njime tortice. Stavite u hladnjak i prije posluživanja skinite kalupe i ukrasite po želji.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Sheeena 27.05.2017.

    Cista perverzija :)

  • Wrazica. 27.05.2017.

    Mascarpone, vrhnje za slag, jagode... ovo obecava mmm

  • 27.05.2017.

    odlično mljac:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare