To je to što me zanima!

Traper: Klasik čija popularnost ne jenjava, a obožavaju ga svi

Traperice i traper jakne već su postale modni klasici poput male crne haljine. Za traper možemo reći kako nikada ne izlazi iz mode, a mogućnosti kombiniranja doista su velike
Vidi originalni članak

Rijetko koji odjevni predmet ima toliko širok krug obožavatelja kao što su to traperice. Žene, muškarci, i staro i mlado, rekli bismo. Priča o trapericama, Jacobu Davisu i Leviju Straussu koja počinje 1873. već je svima poznata, no manje je znano da su traperice prvi put proizvedene u Genovi još u 17. stoljeću kao odjeća za mornare, a njihova preteča datira čak iz Indije. Prva asocijacija na traperice još je plava boja, no do danas, posebice posljednjih nekoliko desetljeća kada modna industrija nezaustavljivo lansira trendove, doživio je mnoge preinake i varijacije. Proizvodi se u svim mogućim bojama, koriste se razne tehnike obrade, imaju elastina, a nema odjevnog predmeta za koji nije korišten traper. Aplicira se i na modne dodatke, namještaj, a postoji čak i lak za nokte s traper efektom! 

Za traperice i traper jaknu definitivno važi pravilo kako vam treba barem jedan komad u ormaru - postali su već modni klasici, poput balonera ili male crne haljine. I uvijek se mogu iskombinirati na neki sasvim novi način.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata! 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Timmy2 07.02.2015.

    Volim traperice,nosim ih i zimi i ljeti.Kod trapera me oduševljava mogućnost kombiniranja,na primjer sako .

  • mily 05.02.2015.

    traperice, visoke potpetice, fina bluzica ili majica i sako. Uf kako se ugodno osjećam, tako obučena, zakon:)))

  • Pancho 05.02.2015.

    Najdraže mi traperice , koje mi popucaju između nogu .... :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare