To je to što me zanima!

Japanci si ližu oči: Popularan fetiš uzročnik čestih infekcija

Japanski tinejdžeri oboljevaju od konjuktivitisa i sličnih infekcija oka izazvanih bakterijama zbog trenda međusobnog lizanja očnih jabučica kao čina ljubavi
Vidi originalni članak

Neobični trend lizanja očnih jabučica koji su popularizirali manga stripovi i glazbeni isječci na You Tubeu, a prakticiraju ga mladi Japanci, izazvao je epidemiju očnih infekcija, piše The Telegraph. "Oculolinctus" je službeni naziv fetiša kojim se navodno izražva bliskost i ljubav, a popularan je i među prijateljima kao i ljubavnim parovima.

Liječnici upozoravaju kako takav način izmjenjivanja nježnosti nije nimalo bezazlen, već doprinosi rastućem broju oboljelih od raznih infekcija oka, poput konjuktivitisa, očne klamidije, puknuća na rožnici, a u najgorim slučajevima i sljepoće.

Čak trećina učenika u dobi od 12 godina u Japanu priznaju kako su probali lizanje očnih jabučica, a mnogi na oku nose flastere kako bi prikrili upalu.

- To je potencijalni način traumatiziranja oka, može lako dovesti do grebanja rožnice, pa čak i čira rožnice - upozorio je američki oftamolog, dr. Robert Noecker.


Idi na 24sata

Komentari 122

  • user_258803 18.06.2013.

    Tamo tipu na nacionalnoj televiziji plate prostitutku koju ševi u programu, a koja mu nakon toga pred kamerama prizna da je bila muško, nikome ništa... Arhiviraj pod "normalno".

  • dzudzan 18.06.2013.

    Ja budala, braćo moja mila...

  • manijakmanijasti 18.06.2013.

    ful je seksi

Komentiraj...
Vidi sve komentare