To je to što me zanima!

Trendovi u njezi kože: Sljedeće godine hit će biti jantarna kiselina i gljive za upalna stanja

Svijet kozmetike konstantno ide naprijed te istražuje mogućnosti i potencijalno aktivne sastojke koji bi mogli riješiti razne veće ili manje probleme s kožom lica
Vidi originalni članak

Sljedeća etapa njege donosi nam nove, inovativne sastojke inspirirane prirodom, koji će biti u trendu. Anti-age industrija jedna je od najbrže rastućih, stoga je ključno konstantno istraživati kako bi se pronašla još bolja rješenja za svakodnevnu ljepotu.

Mrlje i hiperpigmentacijski poremećaji područje je od velikog interesa za kozmetičke stručnjake. Kao novi hit ističu jantarnu kiselinu koja može pomoći u smanjenju vidljivih mrlja, dok istovremeno štiti kožu od agresora iz okoliša i mogućih oštećenja stanica.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Galna kiselina bit će još jedan hit u sferi posvjetljivanja kože koja nema sjaja. Aktivna galna kiselina dobiva se iz biljaka i bilja, a njezina snažna antioksidativna, antimikrobna i protuupalna svojstva štite kožu pod stresom te smanjuju pojavu crvenila i neujednačenog tona kože.

Nadalje, popularnost sve više stječu postbiotici, molekule koje nastaju kao rezultat metabolizma probiotika. Naime, održavanje mikrobioma kože zdravim je ključno, a postbiotici, komponente koje proizvode dobre bakterije, podržavaju mikrobnu raznolikost te time poboljšavaju funkciju barijere kože.

TRENDOVI ZA 2022. Hit frizure za sljedeću godinu: Od kratke i visoke do ležerne s pramenovima medenih nijansi

Na listi trendova u beauty sferi su i - gljive. Naime, sve traženije radi protuupalnih svojstava upala, gljive štite kožu od vanjskih agresora, podržavaju ravnotežu hormona te mogu ublažiti neugodne simptome stanja kao što su rozacea i ekcem.

Još jedan učinkovit sastojak je traneksamska kiselina čija je uloga smanjenje pojave diskoloracije. Smanjuje melazme, hiperpigmentacije i staračke pjege te dobro funkcionira i sa sastojcima kao što su vitamin C i retinol. Uz formule s tim sastojkom preporuka je korištenje kreme sa zaštitnim faktorom.

VAŽNO JE ZNATI Zimska njega kože: Hranjive kreme kao dio večernjih rituala spasit će lice i tijekom dana

Centella asiatica, poznatija kao gotu kola, također se nalazi na ovoj listi. Ovaj sastojak stekao je popularnost u modernoj njezi kože zbog sposobnosti da pokrene proces zacjeljivanja, smiri crvenu i nadraženu kožu te je zaštiti od štetnih oksidansa, piše Vogue.

POGLEDAJTE INTERVJU S LANOM JURČEVIĆ:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare