To je to što me zanima!

Trening vam je težak? Ohladite dlanove za veću izdržljivost

Hlađenjem dlanova tijekom vježbanja smanjuje se skladištenje topline u tijelu zbog čega se povećava izdržljivost, a može se i dulje te lakše nastaviti trenirati
Vidi originalni članak

Hlađenje dlanova povećava tjelesnu sposobnost i može pomoći u postizanju bolje forme, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Stanford. Ukoliko čovjek tijekom treninga ohladi dlanove, primjerice bocom hladne vode, toplina se manje skladišti u tijelu, zbog čega je lakše vježbati dulje i jačim intenzitetom, prenosi Daily Mail.

Znanstvenici su promatrali taj efekt kod pretilih volonterki koje su željele smršavjeti, a tijekom tri mjeseca podijelili su ih u dvije grupe. Grupa kojoj su uređajima za hlađenje hladili dlanove tijekom treninga postigla je mnogo bolje rezultate te im je za seriju istih vježbi u prosjeku trebalo pet minuta manje nego ženama koje nisu hladile ruke. Osim toga, one su i smršavjele više, popravile svoj krvni tlak i povećale izdržljivost srca, objasnili su znanstvenici.

- Pretili ljudi se često žale zbog prekomjernog znojenja i umora, a efektom hlađenja dlanova smanjuje se i njihova unutarnja temperatura, pa im postaje lakše vježbati - zaključuje voditeljica studije, dr. Stacy Sims.

Uređaj koji smo mi koristili u studiji lako se može zamijeniti bočicom hladne ili zaleđene vode s istim efektom, naglašava Sims.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • floyd_1 15.03.2012.

    Još je veći efekt ako se hladi cijelo tijelo.

  • SKY1 14.03.2012.

    Zanimljivo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare