To je to što me zanima!

Tri isprike koje nećete moći iskoristiti ovog rujna

Najvažnije stvari ne dolaze brzo i rijetko kad su jednostavne. No, ako nam nešto u životu dolazi brzo i lako, onda su to isprike (i odgađanje)
Vidi originalni članak

Ovog rujna dm i L'Oreal treći mjesec za redom tri isprike koje najčešće koristimo uklanjaju eko akcijom koja je izvrsna "isprika" da već danas počnete odvajati otpad.

1. Jednostavno ne stignem

Akcija dm-a i L'Oreala započela je u srpnju. Zasigurno ste barem jednom u protekla dva mjeseca posjetili dm. Na raspolaganju imate još cijeli rujan. Zato pri sljedećoj kupovini u dm-u sa sobom ponesite plastičnu ambalažu kozmetičkog proizvoda bilo koje marke (i bez obzira na mjesto kupovine) i odložite ju u za to predviđene spremnike. Za jednu predanu ambalažu moći ćete ostvariti 30 % popusta pri kupovini bilo kojih proizvoda marki L'Oreal Paris i Garnier te Mixa proizvoda za njegu lica.

2. Nikako mi nije usput

Ionako morate kupiti novi šampon, zar ne? Zašto onda sa sobom u najbližu prodavaonicu dm-a ne biste ponijeli ambalažu potrošenog šampona i učinili nešto dobro za okoliš?  Postoji čak 157 lokacija u 60 gradova na kojima  možete ostaviti prazna pakiranja šampona, gelova za tuširanje, regeneratora za kosu.... Najusputniji dm centar za zaštitu okoliša pronađite na poveznici: dm.hr/prodavaonice.

3. Što god ja napravim ionako neće pomoći

Prodavaonice dm-a u Hrvatskoj svaki dan posjeti više od 80.000 ljudi u 60 gradova - zamislite da svaki kupac dm-a umjesto "Što god ja napravim ionako neće pomoći "kaže "Zajedno možemo napraviti velike promjene" - a te velike promjene su nužne.
Nećemo citirati Cesarićev "Slap", iako dolazimo u napast s obzirom na to da u jednoj godini u oceanima završi između 5 i 14 milijuna tona plastičnog otpada.

Na kraju, sjetite se da je svaki, i najmanji korak prema životu koji je usklađeniji s potrebama prirode neprocjenjiv. Već smo početkom kolovoza zakoračili u ekološki dug što znači da smo iskoristili sve prirodne resurse planeta za 2017. godinu. 

Nije li krajnje je vrijeme da isprike postanu stvar prošlosti, a zaštita okoliša sadašnjost i budućnost svih nas?

Idi na 24sata