To je to što me zanima!

Tri razloga zašto je svađa s partnerom dobra za vašu vezu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako ih ne volimo, svađe s partnerom često mogu imati i pozitivan rezultat. Oboje ćete naučiti kako na pravilan način riješiti nesuglasice i razumjeti se međusobno
Vidi originalni članak

Konstantne svađe u vezi loš su znak, ali male rasprave i 'svađice' mogu biti djelotvorne i odlične za vašu vezu i odnos s partnerom.

POGLEDAJTE VIDEO: Postoje tri načina kako svađe s vremena na vrijeme pozitivno utječu na vezu i ojačavaju vaš odnos

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Oslobađate se negativnih energija

Nema ništa gore od čuvanja onoga što vam smeta u sebi. Jednog ćete dana, prije ili kasnije, 'eksplodirati'. Zbog toga, puno je bolje objasniti partneru što vam smeta i zbog čega. To će rezultirati rješenjem problema, a vi se više nećete osjećati loše jer ćete izbaciti ono što vam smeta iz sebe i nećete to više držati u tajnosti. Svađa je dobra jer oslobađa emotivne kanale frustracije i bijesa. Jer, kada se oni nagomilaju može doći do ozbiljnih konflikata.

2. Bolje ćete razumjeti partnera

U svađi, potrebno je da obje strane pokažu svoje osjećaje i mišljenja. Slušajte svoga partnera kada priča i nemojte ga napadati ako misli drugačije od vas. Nema potrebe za ružnim i pogrdnim riječima. Ako naučite slušati, to će vam u budućnosti osigurati bolju komunikaciju i jači odnos.

3. Uvježbat ćete kompromis

Moramo biti svjesni da je kompromis ponekad nužan za zdrave i pozitivne odnose, kako u vezi, tako s ostalim osobama u našem životu. Smislena svađa ne treba odlučivati o tome tko je u pravu, a tko ne. Krajnji rezultat svađe upravo je pronalaženje kompromisa. Ponekad to nije lako, ali nemojte se obeshrabriti. Ključ uspjeha u vezi je shvatiti kako voditi "fer svađu". Jer, svi znamo da je nemoguće složiti se oko svake sitnice sa svojim partnerom.

Idi na 24sata

Komentari 178

  • mily 06.01.2016.

    eh, itekako da se oslobodim negativne energije, pa neću valjda dozvoliti da me guši:))

  • Zeleni_Zub 06.01.2016.

    Dobro je to,da se nisam posvadjao s bivsom jos uvijek bi trpio njenu debelu guzicu,jos deblju guzicu njejzine matere ,savjete kako svjet funkcionira (jbt. dijelila ih je ko zuzi,a ima 30 g. i zivi s starom,napade depresije i nocne invazije na frizider,pitanja jel izgleda debelo s skoro sto kila u pripijenoj haljini (ma more mi izgledas mi ko rolo sunkica koju si pojela za martendu ),svadjati se treba ,svadja prociscuje stvari i vodi seksu s studenticama.

  • neIy 05.01.2016.

    jedna dobra konstruktivna svađa tu i tamo nikad nije naodmet..no sve ostale bezvezarije treba izbjegavati

Komentiraj...
Vidi sve komentare