To je to što me zanima!

Trik kako očistiti višnje i trešnje od koštica brzo, lako i bez puno nereda - plodovi će ostati čitavi

Postoje kućna pomagala za otkoštavanje ovog finog voća, ali ako to nemate, posegnite za praznom bocom od vina i slamčicom. KoštIce će ispadati bez problema, a nokti će vam ostati čisti
Vidi originalni članak

Osim što je čišćenje od koštica na ovaj način vrlo jednostavno i brzo, trešnje i višnje ostaju cijele što je ponekad važno za izradu nekog kolača. Sve što vam treba su boca te štapić ili slamka.

SOČNO Pizza se uz mali trik može podgrijati u mikrovalnoj pećnici i ostati ukusna i jako hrskava

Preporučuje se vinska boca jer ima uži otvor kako bi na njega mogli staviti voće, a da vam ne propadne. Stavite višnju ili trešnju na otvor i probodite je štapićem. Koštica će ostati u boci, a vi ćete imati savršeno otkoštenu voćku. Ovim načinom ćete si olakšati pripremu slastica, a nećete imati nered kakav inače ostaje nakon tog posla.

Pogledajte u videu kako to napraviti: 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Antena 11.06.2020.

    Imam "mašinicu" iz Lidla za čišćenje višanja od koštica, puno brže i bolje od ovog načina! Ovako kada bi stisnuli štapićem zrelu višnju prskao bi sok na sve strane, a ja lijepo smrznem višnje s košticama i kad mi trebaju za kolač poluodmrznute ubacujem u taj mali strojček iz Lidla i super sam zadovoljna a platila ga 35 kn.

  • leptiricaSue 11.06.2020.

    Ja jedem sve!😁 Steta bacit!

  • VOLBEAT 11.06.2020.

    Ajde, probat ću. Neki sam dan pravio pitu od trešanja i ubio se čišćeći

Komentiraj...
Vidi sve komentare