To je to što me zanima!

Trikovi: Evo kako lako ukloniti dosadne mrlje od šminke s robe

Za većinu makeupa, bilo da se radi o podlozi, sjenilu, rumenilu ili maskari, pomoći će pasta od sode bikarbone i vode. Blago je utrljajte u mrlju i ostavite sat ili dva i operite kao i inače
Vidi originalni članak

Čišćenje mrlja od šminke s tkanine može biti težak zadatak – osim ako ne poznajete nekoliko korisnih trikova. Imajte na umu da različite vrste šminke zahtijevaju i različite tehnike čišćenja, a uspješno uklanjanje mrlje ovisi o poznavanju najboljeg rješenja za tu vrstu mrlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Postoje dvije vrste make-upa; masna i nemasna. Nemasna su sjenila, rumenila, puder u prahu. Masni su ruž, maskara, tekući puder, sjenilo u kremi. Svaka vrsta zahtijeva specifičan način čišćenja. S obzirom na to da je u pravilu masni make up problematičniji više ćemo se koncentrirati na njega. 

Mrlje od ruža

U većini slučajeva obični medicinski alkohol će ukloniti mrlje od ruža. Nemojte trljati mrlju – jer ćete je samo još više utrljati u tkaninu, već je uklonite tapkanjem čistom krpicom natopljenom alkoholom, i to od rubova mrlje prema sredini kako se mrlja ne bi proširila na ostatak tkanine. Nakon toga odjevni predmet operite kao i uobičajeno. 

Neke žene kažu da je najbolje sredstvo za uklanjanje lak za kosu. Nasprejajte malo laka za kosu na mrlju, ostavite nekoliko minuta i onda lagano istrljajte (od vanjskih rubova prema sredini mrlje). Ponovite proces dok mrlja gotovo ne nestane, onda operite kao i uobičajeno. 

Ako ništa od navedenog ne pomogne – pokušajte s malo deterdženta za suđe. 

Maskara, tuš za oči i tekući puder

Maskara, tuš za oči i tekući puder spadaju u, već smo spomenuli, masni makeup – što znači da je potrebno dobro sredstvo za uklanjanje masnoća. Ako su vaši kupljeni deterdženti zakazali isprobajte s WD 40. Utrljajte ga u mrlju , a zatim operite kao i inače. 

Kao alternativu za WD 40 možete koristiti i medicinski benzin ili benzin za punjenje upaljača. Postupak je isti. Ako se radi o osjetljivim tkaninama u oba slučaja na mjestu koje se ne vidi isprobajte, da ne bi oštetilo tkaninu. 

ČISTO I POPEGLANO BEZ MUKE Trikovi: 'Popravite' stisnutu, zgužvanu ili izblijedjelu odjeću

Ako ste tek napravili mrlju – pokušajte je odmah očistiti uz pomoć maramice za skidanje šminke ili dječje vlažne maramice – nemojte trljati već tapkati. 

Za većinu makeupa, bilo da se radi o podlozi, sjenilu, rumenilu ili maskari, pomoći će pasta od sode bikarbone i vode. Blago je utrljajte u mrlju i ostavite sat ili dva i onda isperite hladnom vodom i operite kao i uobičajeno. 

Gotovo svi ovi savjeti koristit će i ako se radi o mrljama od makeupa na drugim tkaninama – pokućstvu, tepisima… Samo za početak utvrdite radi li se o masnom ili nemasnom makeupu i krenite od tuda dalje po istom postupku. 

GROZNI SU I ZLI: Ova tri horoskopska znaka nije briga za druge i nitko ih ne želi u svojoj blizini

Idi na 24sata

Komentari 10

  • RobertC 18.03.2019.

    vrlo jednostavno, nemoj fanglom, gleterom i spahlom nanosit sminku na sebe

  • Ra Mona 18.03.2019.

    ja se ne šminkam

  • Stelex 18.03.2019.

    Dosadne mrlje ???? Meni je svaki put bilo interesantno kad ih je žena otkrila !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare