To je to što me zanima!

Trikovi kako se riješiti komaraca posve prirodno u kući i dvorištu

Uvijek je bolji izbor udisati prirodne mirise, nego kemikalije kupljene u trgovinama. Donosimo vam vrlo jednostavne recepte za domaću, prirodnu i učinkovitu zaštitu od malih krvopija
Vidi originalni članak

Komarci ne vole miris lovora, bosiljka, lavande, citronele, kadulje, ružmarina, mačje trave, matičnjaka, limunskog eukaliptusa, klinčića... Kako biste ih se riješili pomoći će vam i osušeni talog kave, samo ga stavite u metalnu posudicu i zapalite. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto komarci posebno obožavaju neke ljude:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mirisna tekućina koju komarci mrze

Radi se o mirisnoj tekućini u kojoj pluta obična mala svijeća. Kad ju upalite, prostorom će se proširiti jak miris koji će držati komarce podalje od vašeg doma. Ovaj pripravak pomaže i kad sjedite u dvorištu.

Sastojci:

  • 2 komada limuna 
  • 2 komada limete
  • nekoliko grančica ružmarina
  • 8 do 10 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa
  • malo vode
  • plutajuće svijeće

Postupak: 

Vrlo je jednostavno. U manju staklenu čašu stavite limun, limetu i ružmarin. Dodajte limunski eukaliptus pa napunite čašu vodom i navrh stavite plutajuću svijeću. 

Komarce tjeraju klinčići zabodeni u limun

Postoji još jedan zgodan način kako se zaštititi od komaraca. Prepolovite nekoliko limuna ili limeta pa u središte popikajte 10-ak klinčića. Takve polovice rasporedite po domu, tamo gdje najviše boravite, i to je to.

Ponovno će citrusni miris pomiješan s mirisom klinčića učiniti svoje, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

Napravite svijeću od citronele sami

Što vam je potrebno:

  • vosak - možete iskoristiti staru svijeću ili ga kupiti
  • eterično ulje citronele
  • eterično ulje eukaliptusa
  • 2 drvena štapića
  • staklena posudica u kojoj će biti svijeća
  • fitilj
  • ljepljiva traka

Postupak:

Stavite fitilj u staklenu posudicu tako da ga drveni štapići drži odozgo, a donji dio zalijepite trakicom za dno posude. Štapiće stavite vodoravno na posudu i fitilj pričvrstite tako da stoji u sredini i ne miče se kasnije dok ulijevate smjesu voska i eteričnog ulja.

PRAVA TEMPERATURA, ETERIČNA ULJA... Top savjeti za savršenu kupku: Za bolji san ili opuštanje, blagodati jutarnjeg kupanja...

Vosak otopite tako da ga stavite u lončić koji se zagrijava u vodi koja se nalazi u drugom loncu, na srednjoj temperaturi. Kad se otopi, umiješajte eterično ulje citronele - 10 do 13 kapi i 5 do 8 kapi ulja od eukaliptusa (za svijeće srednje veličine).

Polako to sipajte u staklenu posudicu i pazite da se fitilj ne pomakne. Ostavite nekoliko sati da se stvrdne pa uklonite štapiće koji drže fitilj. 

Zadimite kuću lovorom

Spojevi u lovorovom listu djeluju smirujuće na tijelo i psihu kada ih udahnemo, a osim toga, tjeraju dosadne krvopije. Sve što trebate napraviti kako biste se riješili komaraca je zapaliti nekoliko suhih listova u prostoru u kojem boravite, dim će rastjerati komarce i poboljšati vam raspoloženje. 

Umjesto paljenja suhi lovor možete i razmrviti pa ga posipati tamo gdje boravite, recimo po dvorištu ispod ležaljke na kojoj se odmarate.

NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE Recept za domaći deterdžent za rublje - mirisno je i vrlo čisto

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Arči03 10.06.2021.

    Nije istina da komarcima smeta ružmarin. Meni ih ispred kuće najviše ima baš ispred dva grma ružmarina.

  • Ice_Dragoon 10.06.2021.

    prirodno rješenja da vas komarci ne grizu je da odjećom nepokrivene dijelove tijela premažete korom od banane (unutarnja strana)

  • Vito1 10.06.2021.

    Francuzi su znanstveno rješili problem - u mužjake su ugradili gen neplodnosti, kad dođe vrijeme puste mužjake u prirodu i tako smanjuju populaciju komaraca. Već su očistili nekoliko otoka na kojima prije dolaska ljudi nije bilo komaraca. Vidio neki dan na National Geograpficu. I naši bi mogi koristiti tu metodu, samo da država nije škrta i da daje novce za istraživanja, a ne za privatno bogaćenje članova hdz - ovaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare