To je to što me zanima!

Turšija: Šarena kisela salata i popularna zimnica naših baka

Ova kisela zimnica savršen je dodatak jelima, posebno od mesa, jer sadrži mnoštvo raznolikog povrća. U davna vremena to je bio način čuvanja kako bi se povrće posluživalo i tijekom zimskih dana
Vidi originalni članak

Recept sa tri kilograma raznog povrća

  • krastavci
  • mrkva
  • zelene rajčice
  • zelene paprike
  • cvjetača
  • kupus
  • lučice
  • mahune

POGLEDAJTE VIDEO Blagodati jedenja češnjaka:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci za tekućinu kojom se povrće prelije:

  • 3 litre vruće vode
  • 200 g soli
  • 400 g šećera
  • 2 žličice vinobrana
  • 3 žličice konzervansa
  • 1 litra alkoholnog octa
  • papar u zrnu
  • 6 suhih listova lovora

KAO PROFESIONALAC Veliki vodič za domaćice: Kako sušiti voće, povrće, gljive, umak

Priprema:

Povrće se opere pa se kupus izriba, a ostalo nasjecka. Lučice ostaju cijele. Sve se stavi u veliku posudu i zalije preljevom koji se ranije dobro promiješa da se sol, šećer i ostalo otope.

Potom se ostavi preko noći poluotvoreno kako bi mjehurići zraka izašli. Nakon toga se zatvara i spremi u hladniji, tamniji dio doma. Turšija je spremna za jelo nakon nekih mjesec dana, prenosi Atma.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • crna žena 17.09.2020.

    Sve navedeno povrće, ali ne zajedno, svako za sebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare