To je to što me zanima!

Turske pide i palačinke ljetne su zvijezde novog Skuhatćute

Na novim stranicama gastromagazina očekuju vas recepti za najbolja turska jela, pide, a ljubitelji riba doći će na svoje uz slasne francuske juhe bouillabaisse
Vidi originalni članak

Turske pide ili male lađe od tijesta mame neodoljivim nadjevima, a s mekim tijestom i mljevenim mesom, najčešće je to govedina ili janjetina, savršeno se slažu sušene rajčice, pikantne kobasice i blagi sir. Iako se tradicionalno pripremaju u krušnoj peći na posebnom kamenju, pa ih zato i zovu turskim minipizzama, jednako su dobre pripremljene i kod kuće. U novom broju donosimo vam savjete i recepte za najukusnije turske pide.

Za ljubitelje riba i morskih plodova tu su slasne francuske juhe bouillabaisse. Za ove riblje juhe karakteristično je postupno dodavanje sastojaka, a kuhaju se lagano na slaboj vatri. Ono po čemu se ove juhe razlikuju od drugih ribljih juha je mješavina mediteranskih začina u temeljcu te, naravno, lokalna riba. Zato pronađite omiljenu kombinaciju svježih školjki i riba te nećete pogriješiti s ovom aromatičnom juhom.

Želite li u receptima isprobati mnogima omiljene orašaste plodove pistacije, imajte na umu da nadahnjuju jednako slatke i slane recepte. Pistacije su neodoljive u spoju s čokoladom i marcipanom, dodaju se u cheesecake te se odlično slažu s malinama. No poželite li drukčiji umak za tjesteninu, isprobajte onaj od brokule i pistacija. 

U novom broju Skuhatćute donosimo vam i maštovite recepte s tikvicama. Tanko narezane i popržene u tavi, tikvice možete poslužiti s omiljenim umakom za tjesteninu, a možete ih preliti vinskim octom i maslinovim uljem te u staklenkama sačuvati za zimu. Zbog neutralnog okusa odlično se nadopunjuju s raznim namirnicama, a najbolje ih je kombinirati s povrćem intenzivnog okusa poput rajčica, patlidžana, luka, paprika i gljiva te začinima kao što su curry, peršin i kopar.

Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jer najbolje nagrađujemo! Skuhatćute potražite na kioscima uz 24sata svake subote po cijeni od 1,99 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Marina290482 19.07.2014.

    Pistacije sa čokoladom i marcipanom, Turske pide, palačinke......ma zaboravi, kebab je zakon!

  • CUKRENA. 18.07.2014.

    Lipa tortica, roladice, ma sve je primamljivo, samo nisam nigdje vidila da kod nas ima kupiti ovako zelene pistacije, obično su oni u kori ali nisu ni približno zeleni kao ovi na sl.

  • stifler_1 18.07.2014.

    jesam samo ja procito pi*de ili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare