To je to što me zanima!

U četvrtak uz 24sata: Savjeti stručnjaka za mozak i srce...

Svaki drugi Hrvat ima povišen tlak, a liječnici su za čitatelje 24sata ispričali na što treba obratiti pažnju kod mjerenja, kako iščitati stanje tlaka, koje su opasne vrijednosti i kad je vrijeme za uzbunu
Vidi originalni članak

Vodeći uzrok smrtnosti u Hrvatskoj i svijetu su bolesti srca i krvnih žila. U Hrvatskoj je 2017., prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od bolesti srca i krvnih žila umrlo 23.418 ljudi.

Na nasljeđe se ne može utjecati, ali na nepušenje, prehranu i kretanje može, a oni smanjuju rizik. Stručnjaci su otkrili koje namirnice trebate uvrstiti u svoju prehranu kako biste očuvali zdravlje srca i krvnih žila.

Svaki drugi Hrvat ima povišen tlak, a liječnici su za čitatelje 24sata ispričali na što treba obratiti pažnju kod mjerenja, kako iščitati stanje tlaka, koje su opasne vrijednosti i kad je vrijeme za uzbunu. Donosimo šokantne podatke o pušenju, njegovoj štetnosti za zdravlje i kako ono loše utječe na srce.

Nutricionisti čitateljima donose savjete kako pobijediti kolesterol u tri mjeseca te otkrivaju opasnosti soli za jetru i srce u svakodnevnoj prehrani. Ispričali su kako zamijeniti sol zdravijom alternativom.

Donosimo i podatke o Alzheimerovoj bolesti - što su prema najnovijim istraživanjima uzročnici bolesti te kojim životnim stilom je izbjeći. Istražili smo i odlične vježbe za mozak koje možete svakodnevno raditi, a za njih je potrebno samo 15 minuta.

Pripremili smo nagradu za naše vjerne pretplatnike. Nazovite u srijedu 27.3. od 13:30 do 14 sati na 01/24 24 244, a tri najbrža osvojit će Philips sokovnik za zdrave domaće sokove.

*Dar mogu ostvariti samo pretplatnici koji u 2019. nisu već nagrađivani za vjernost.

TEŠKO IM JE ODOLJETI: Žene rođene u znaku Škorpiona su mamac za muškarce, ali ovaj znak ih premašuje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare