To je to što me zanima!

U digitalno doba puno je lakše biti majka, ali i graditi karijeru

PANEL Žene žele napraviti sve, u karijeri i u majčinstvu, a digitalizacija to olakšava, složile su se Divine panelistice i dodale da su žene rastrgane jer žele napraviti sve, i u karijeri i u majčinstvu
Vidi originalni članak

Mi smo žene kao hobotnice. Imamo izvanrednu sposobnost multitaskinga, rekla je dizajnerica interijera Mirjana Mikulec na Divinu panelu “Roditeljstvo i karijera u digitalno doba” u zagrebačkom KIC-u u sklopu projekta “Diva godine”.

S njom se složila i druga panelistica, vlasnica promidžbene agencije Ines Preindl, rekavši da žene same sebi stvaraju pritisak i konstantno si nešto zamjeraju.

- Zahvaljujući digitalizaciji, koju su 100 posto izmislile žene, uspijevam si olakšati svakodnevicu. Sve što mogu obavim preko interneta, čak i špeceraj - rekla je Ines, a Mirjana se nadovezala da se žene od rođenja bore s grižnjom savjesti. Cijeli život preispituju jesu li dobre majke, supruge i prijateljice.

- Uvijek nam se daje na teret da se moramo truditi više - rekla je Mirjana.

Istraživanja pokazuju da djevojke nadmašuju dječake na svim područjima tijekom odrastanja, ali u nekom razdoblju života jednostavno nestanu, a pretpostavlja se da je to posljedica lošeg sustava brige o djeci. Žene si ne mogu priuštiti da se netko dovoljno dobro brine o njihovoj djeci. Mirjana se složila:

- Rastrgane smo jer želimo napraviti sve, i u karijeri i u majčinstvu. Danas se ipak malo emancipiramo pa tražimo da i muškarci sudjeluju, no na kraju povučemo više. Digitalizacija nam u tome pomaže jer možemo odraditi posao, a biti prisutne. Ines kaže da nije sve tako crno.

- Ima napretka, sve je više žena na vodećim mjestima i u politici. I baš ta digitalizacija nas je dovela do toga da uvidimo tu situaciju - zaključila je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare