To je to što me zanima!

U doba koronavirusa majkama za njihov dan ruže slali dronom

U Libanonu, gdje je zbog koronavirusa proglašena karantena, trojica studenata su se dosjetila da za Majčin dan pomoću bespilotne letjelice pošalju cvijeće svojim majkama zatvorenim kod kuće
Vidi originalni članak


U Libanonu se Majčin dan naveliko slavi 21. ožujka. No ove godine na taj dan je vladalo turobno raspoloženje zbog širenja novog koronavirusa koji je prisilio ljude da budu kod kuće i doveo do zatvaranja trgovina u okviru "izvanredne zdravstvene situacije".

Međutim, Chrisopher Ibrahim (18) nije se htio prepustiti malodušju.

Taj je student strojarstva s dvojicom svojih prijatelja došao na ideju da pomoću bespilotne letjelice isporuče majkama ruže na balkon.

VRIJEME KORONE Heroji u doba korone: Pomažu baš tamo gdje je najpotrebnije

- Razmišljao sam kako bi ljudi mogli obradovati svoje majke na najsigurniji način. Dostava ruža dronom ne zahtijeva nikakav fizički kontakt - rekao je.

Sve se obavljalo putem poruka na WhatsAppu. Kada je došao pred kuću, ekipa je nazvala pošiljatelja koji je mama govorio da izađu na balkon. U isto vrijeme bespilotna letjelica je polijetala i isporučivala ruže.

Bilo je puno smijeha, suza i ponekog zagrljaja.

PSIHOTERAPEUT BORIS BLAŽINIĆ: Kako se nosite sa frustracijom i stresom u 'korona' situaciji?

Usluga se naplaćivala, dodaje mladić, ali sve što su zaradili išlo je za Crveni križ u Libanonu koji pomaže u prijevozu bolesnika i osoba za koje postoji sumnja da su zaražene u bolnice.

U Libanonu su od koronavirusa dosad umrle četiri osobe a 206 je zaraženo.

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare