Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

U doba koronavirusa majkama za njihov dan ruže slali dronom

U Libanonu, gdje je zbog koronavirusa proglašena karantena, trojica studenata su se dosjetila da za Majčin dan pomoću bespilotne letjelice pošalju cvijeće svojim majkama zatvorenim kod kuće

Woman smelling roses
Foto: Tom Merton
0 komentara


U Libanonu se Majčin dan naveliko slavi 21. ožujka. No ove godine na taj dan je vladalo turobno raspoloženje zbog širenja novog koronavirusa koji je prisilio ljude da budu kod kuće i doveo do zatvaranja trgovina u okviru "izvanredne zdravstvene situacije".

Međutim, Chrisopher Ibrahim (18) nije se htio prepustiti malodušju.

Taj je student strojarstva s dvojicom svojih prijatelja došao na ideju da pomoću bespilotne letjelice isporuče majkama ruže na balkon.

VRIJEME KORONE Heroji u doba korone: Pomažu baš tamo gdje je najpotrebnije

- Razmišljao sam kako bi ljudi mogli obradovati svoje majke na najsigurniji način. Dostava ruža dronom ne zahtijeva nikakav fizički kontakt - rekao je.

beautiful young woman with a large bouquet of flowers in the park | Autor: prohor08 Foto: prohor08

Sve se obavljalo putem poruka na WhatsAppu. Kada je došao pred kuću, ekipa je nazvala pošiljatelja koji je mama govorio da izađu na balkon. U isto vrijeme bespilotna letjelica je polijetala i isporučivala ruže.

Bilo je puno smijeha, suza i ponekog zagrljaja.

PSIHOTERAPEUT BORIS BLAŽINIĆ: Kako se nosite sa frustracijom i stresom u 'korona' situaciji?

Usluga se naplaćivala, dodaje mladić, ali sve što su zaradili išlo je za Crveni križ u Libanonu koji pomaže u prijevozu bolesnika i osoba za koje postoji sumnja da su zaražene u bolnice.

U Libanonu su od koronavirusa dosad umrle četiri osobe a 206 je zaraženo.

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message