To je to što me zanima!

U novom broju Skuhatćute za vas kuha Stevo Karapandža

Veliki majstor otkriva male tajne uspjeha i recepte iz nove kulinarske zbirke "Kreativna kuhinja", a pripremili smo vam i kolekciju brzih i ukusnih jela od krumpira
Vidi originalni članak

Ove subote donosimo priču o Stevi Karapandži. Pionir televizijskoga kulinarstva otkrio nam je male tajne o ljubavi, poslu i životnoj sreći. Ispričao nam je kako je u Tokiju zaigrao "japanski rulet" i kušao otrovnu ribu fugu, kuhao pastu bolognese za Sinatru te objasnio kako mu je supruga Renata bila najveća potpora kada je devedesetih dobio otkaz u Zagrebu. Donosimo i recepte iz najnovije kuharice u izdanju Profila. 

"Kreativna kuhinja" rezultat je četrdesetogodišnje karijere, a recepti su nastali tijekom marljiva rada u Švicarskoj. Nadamo se da će vas nadahnuti za osmišljavanje vlastitih jela jer njegova kuharica komunicira s čitateljem omogućujući im da daju završni potpis svakom jelu. 

Kako bi hladne dane ispunila obiteljska druženja i zabavu s prijateljima, pripremili smo kolekciju brzih, jeftinih i slasnih jela od krumpira. Mirisi iz pećnice najavit će bogato nadjevene i maštovite punjene krumpire koji ne traže mnogo truda, ali zato vesele one koji će u njima uživati. 

Za "bildanje" imuniteta nema boljeg od kiseloga kupusa koji obiluje vitaminima. Pripremaju ga domaćice iz cijelog svijeta - tako se, primjerice, Rusi ponose tradicionalnom juhom, a Poljaci obožavaju punjene jastučiće. Tu je i nezaobilazna sarma pripremljena u pećnici te rolada s kupusom i gljivama. 

Sljedeći puteve kulinarske tradicije, zavirili smo u Istru i u bajkovitom agroturizmu Golgoričkog Dola otkrili snagu gastronasljeđa. Mirisi istarske maneštre i toploga kruha iz krušne peći, okusi domaćeg pršuta te netom pripremljeni fuži ili meso ispod čripnje oda su ovom kraju i tradiciji.   

Potražite novi broj Skuhatćute na kioscima u subotu uz 24sata za samo 1,99 kn.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • soso0015 23.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare