To je to što me zanima!

U prometnoj nesreći poginuo glazbenik Tomislav Ivčić, pjevao je 'Stop the War in Croatia'

Na današnji dan, 4. ožujka 1993., u prometnoj nesreći u Zagrebu poginuo je slavni glazbenik Tomislav Ivčić. Prvi broj popularnog tjednika People izašao je 4. ožujka 1974., a glumica Mia Farrow krasila je naslovnicu
Vidi originalni članak

Na današnji dan, 4. ožujka 1993., u prometnoj nesreći u Zagrebu poginuo je slavni glazbenik Tomislav Ivčić. U nesreći je poginulo još troje ljudi. Zadranin je u karijeri snimio oko 250 pjesama i imao stotine koncerata. Albumi su mu prodani u milijunima primjeraka, za što je dobio mnogo zlatnih i platinastih ploča. Tijekom Domovinskog rata osobito je popularna bila njegova pjesma "Stop the War in Croatia", koja je čak i u Australiji bila veliki hit.

Izašao prvi broj Peoplea

Prvi broj popularnog tjednika People izašao je 4. ožujka 1974. godine, a glumica Mia Farrow krasila je prvu naslovnicu. Magazin je nastao kao "spin-off" stranice People u magazinu Time, jedan je od najpoznatijih tiskanih medija u svijetu. Utemeljitelj časopisa People, Richard Stolley, došao je iz tjednika Life, gdje je bio pomoćnik glavnog urednika, a njegova vizija Peoplea bila je praćenje "slavnih ljudi i važnih aktera, zvijezda u usponu i mnoštva običnih muškaraca i žena uhvaćenih u izvanrednim situacijama". Prvo izdanje stajalo je 35 centi i imalo je 72 stranice.

William Penn dobio Pennsylvaniju

Američka država Pennsylvania ime je dobila po Williamu Pennu, njenom vlasniku. Teritorij te države darovao mu je engleski kralj Charles II. 4. ožujka 1681. godine kako bi namirio dug prema Pennovu ocu admiralu. Velika je gotovo 5,25 milijuna hektara, što je skoro kao površina Hrvatske.

Više vremeplova čitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 4

  • škorpion1980 04.03.2024.

    Legenda.

  • MODRA GALICA 04.03.2024.

    makla ga služba

Komentiraj...
Vidi sve komentare