To je to što me zanima!

U Španjolskoj zatvorili 55 plaža, a na one koje su otvorene ulazi se kontrolirano i čeka u redu

Na jednoj od popularnih španjolskih plaža, Riazor, red za ulaz čeka se i usred tjedna, nakon što su na ulazu postavljeni semafori koji brojne turiste puštaju kontrolirano
Vidi originalni članak

Nitko ne bi vjerovao da ćemo u 2020. godini čekati na red za ulazak na plažu, no Britanci koji su na odmoru u Španjolskoj, čekali su ovih dana u redu za ulazak na plažu Riazor, unatoč tome što je sredina tjedna. Na ulazu u tu plažu, na dijelu obale u Coruni, još 22. lipnja postavljen je luk sa rampom i sustavom semafora koji propušta ili zabranjuje ulazak turista, ovisno o broju ljudi koji je na plaži. Sve, naravno, zato da bi se omogućilo održavanje socijalne distance i spriječilo širenje korona virusa. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo su najopasnije plaže na svijetu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svi oni koji žele izbjeći stajanje u redu, putem Interneta mogu provjeriti koliko je plaža popunjena.

No u južnoj španjolskoj regiji Andaluziji zatvoreno je 55 plaža jer se na njima okupljalo previše ljudi. Među njima je 29 plaža na malaškoj Costa del Sol, 14 u Cadizu, devet u Huelvi, dvije u Almeriji i jedna u Granadi. Ovo je već treći tjedan za redom da su plaže zatvorene. 

FOTO: LJETOVANJA U KORONI Kako su izgledale plaže dok nije bilo korone i kako izgledaju sad

Samo u Malagi prijavljeno je oko 4400 različitih incidenata, od kršenja mjera distanciranja, pa do fizičkih obračuna s turistima koji su prosvjedovali zato što ne mogu ući na plažu. Zbog toga je reagirao i andaluzijski  ministar unutarnjih poslova, Elías Bendodo, pozivajući posjetitelje da poštuju pravila 'odgovornog turizma', prenosi The Sun. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare