To je to što me zanima!

U tekstilni otpad ne ide obuća

U spremnike za otpadni tekstil treba odlagati odjeću, ručnike, posteljinu, zavjese, šešire i kape. U spremnike za otpadni tekstil ne smije se odlagati obuća, kožne torbe, pernati jastuci, popluni
Vidi originalni članak

Otpadni tekstil se odvojeno skuplja u sivim spremnicima na javnim površinama te u reciklažnim dvorištima. Odjeća, obuća i tekstilni proizvodi za kućanstvo doprinose onečišćenju voda, emisijama stakleničkih plinova i gomilanju otpada na odlagalištima. Zato je važna reciklaža.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U spremnike za otpadni tekstil treba odlagati odjeću, ručnike, posteljinu, zavjese, šešire i kape. U spremnike za otpadni tekstil ne smije se odlagati obuća, kožne torbe, pernati jastuci, popluni.

Tekstil je materijal napravljen od vlakana biljnog ili životinjskog porijekla. Odvojenim sakupljanjem, odnosno recikliranjem doprinosimo zaštiti okoliša i očuvanju vrijednih prirodnih resursa.

Prema WWF-u (međunarodnoj ne-vladinoj organizaciji) koja se bavi smanjenjem ljudskog utjecaja na okoliš, potrebno je oko 20 tisuća litara vode za proizvodnju samo jednog kilograma pamuka, a to znači da se za proizvodnju materijala za jednu pamučnu majicu potroši skoro tri tisuće litara vode - zato je važno da pravilno recikliramo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare