To je to što me zanima!

U večeri posvećenoj tartufima i vinu zvijezde su bili psi osobitih sposobnosti i snažnoga njuha

Vinski festival "Via Vino" u Turopoljskom lugu, u idiličnom okruženju Lugarnice Čardak, osim sjajnih vina i specijaliteta, predstavio je i jednu pasminu pasa koji znaju tragati za dragocjenom podzemnom delicijom
Vidi originalni članak

Zadnjeg dana ljeta započeo je vinski festival "Via Vino" u Turopoljskom lugu, u idiličnom okruženju Lugarnice Čardak. Dok se zabavu brinuo glazbenik Damir Kedžo, a posjetitelji uživali u nagrađivanim pjenušavim i jantarnim vinima Zagrebačke županije, središnji događaj večeri bila je prezentacija jedne osobite pasmine pasa.

Ondje su hrvatski vlasnici i uzgajivači romanjanskih pasa za vodu, poznatih i pod autentičnim talijanskim nazivom Lagotto Romagnolo, govorili o tim bićima jedinstvenih sposobnosti. Osim što se ne linjaju i zapravo su hipoalergeni, oni lako i brzo uče tragati za tartufima.

Turopoljskim lugom, šumom koja je bogata nalazištima crnog tartufa, se i ovog vikenda širio miris te rijetke delicije, a posjetitelji su mogli svjedočiti i zabavnoj demonstraciji traganja za tartufom sa psom. O odgovornom uzgoju i samoj pasmini govorili su članovi i uzgajivači iz Kinološke udruge Zaprešić, a svoje nove projekte, koje će realizirati u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, najavio još jedan ljubitelj i uzgajivač pasa, doduše hrtova, modni kreator Zoran Mrvoš.
 

POGLEDAJTE TEASER ZA NOVI KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare