To je to što me zanima!

U vezi: Žene češće krive svoje partnere za njihove probleme

Nezadovoljni partneri ne mogu se usredotočiti na rješavanje problema već samo na ljutnju, dok su sretni u ravnoteži gdje se jedan od njih uvijek trudi popraviti stvar
Vidi originalni članak

Najviše problema u vezi uzrokuju financije, alkohol, manjak zajedničkog vremena, bivše veze i obitelj koja ne odobrava vezu, a žene se s njima puno teže nose nego muškarci, pokazala je američka studija Sveučilišta Teksas provedena na 71 nevjenčanom paru. One su za razlike od muškaraca sklonije partnera okriviti za sve što ne valja u njihovoj vezi, piše Daily Mail.

Takvo ponašanje može utjecati na vlastiti osjećaj zadovoljstva i na partnerovu sreću. Parovi koji umjesto međusobnog okrivljavanja razgovaraju o problemima sretniji su od onih koji u drugima traže krivca, čak i ako se oko nekih stvari ne slažu. Nezadovoljni parovi ne mogu se usredotočiti ni na što drugo osim na ljutnju i frustracije, potvrdilo je istraživanje. 

Oni za razliku od sretnih parova tijekom rasprave rijetko popuštaju i radije će promijeniti temu, nego priznati da su u krivu. Upravo se zbog toga stalno vrte u krug i stalno raspravljaju o istim problemima. Njih najviše muči tko ima veću moć u vezi.  

- Kod sretnih parova postoji ravnoteža, i dok se jedan partner ljuti, drugi pokušava srediti stvari, a kod nezadovoljnih su oboje usredotočeni samo na negativno - istaknula je voditeljica istraživanja dr. Anita Vangelisti. 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Capafiori 31.05.2013.

    Što može utjecati na vlastiti osjećaj zadovoljstva i na partnerovu sreću? Paaa, recimo, za osjećaj vlastitog zadovoljstva meni bi bilo dovoljno da mi suprug prizna da zna gdje su ključevi auta koje sam ja zametnula, a njegovoj sreći ne bi bilo kraja kad bih ja makar jednom priznala da sam ih izgubila. Ne, ne.... nema priznanja. Zna se da ih je on izgubio. ;)

  • ŠrummiPsylocibina 29.05.2013.

    Ja nikad ne krivim nekoga za probleme u vezi..Oboje smo krivi...Nekad malo vise ja,nekad malo vise druga polovica ali u globalu krivi smo svi.

  • podravlje1 29.05.2013.

    moj grijeh moj grijeh moj preveliki grijeh

Komentiraj...
Vidi sve komentare