To je to što me zanima!

Udruga 'Nismo same' obilježila 7. rođendan: U pripremi projekt potpore djeci umrlih pacijentica

Predsjednica Udruge, Ivana Kalogjera, najavila je osnivanje fonda za potporu djeci preminulih onkoloških pacijentica te širenje projekta 'zdrave kave s liječnicima' i na otoke
Vidi originalni članak

Obilježavajući sedmi rođendan udruge "Nismo same", predsjednica Udruge Ivana Kalogjera i dopredsjednica Goranka Perc predstavile su u četvrtak dva nova projekta. Prvi je "Niste sami - u spomen mami", kojemu je cilj pružanje podrške djeci preminulih onkoloških pacijentica, a drugi zapravo nastavak projekta "Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama", ali ovoga puta usmjeren na otoke, zasad Ugljan, Cres i Korčulu, ali i druge.

POGLEDAJTE VIDEO: Udruga 'Nismo same' obilježila 7 godina postojanja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Projektom u spomen majkama želimo obuhvatiti djecu onkoloških pacijentica koja su prerano ostala bez majki i osigurati im podršku tijekom odrastanja. Za početak ćemo biti usmjereni na djecu naših autorica, članica i korisnica naših usluga koje su nam stalno u srcu, no to će se širiti - kaže Ivana Kalogjera i dodaje kako udruga za tu namjenu osniva posebni fond.

- Jako smo ponosne na sve što smo u ovih sedam godina postigle i radujemo se novim projektima, posebno širenju aktivnosti na otoke. Kroz EU projekt 'Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama', udruga je dosad provela inicijativu 'zdrava kava s doktorima' u 16 gradova diljem Hrvatske, povezujući žene i liječnike različitih profila koji sudjeluju u liječenju raka dojke. Projekt je okupio više od 600 sudionika i 56 liječnika. Širenjem na otoke cilj je smanjiti izoliranost žena koje često nemaju priliku razgovarati s liječnicima i pitati ih sve što ih muči ili zanima. Među dosad provedenim programima udruge zasigurno je najpoznatiji 'Nisi sama - ideš s nama!', u sklopu kojega se organizira besplatan taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije. Do sada je osigurano više od 29.000 besplatnih vožnji za 885 korisnica, u ukupnoj vrijednosti od 257.801,38 eura - govori Kalogjera.

INTERVJU - IVANA KALOGJERA 'U borbi s rakom dojke, najteže mi je bilo čuti da sam - zdrava'

U travnju 2023. Udruga je otvorila svoju prvu izložbu "Ja sam snaga", nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, s ciljem destigmatizacije onkoloških pacijentica, a tu su i projekti "Nisi sama - pitaj bez srama", "U listopadu nosimo roza", "Book club". Do sada je organizirano i 17 humanitarnih akcija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare