To je to što me zanima!

Ukorak s trendom: Platforme i sandale u neonskim nijansama

Ljetna obuća za posao, ali i za izlazak: Trgovine su preplavile cipele u neonskim, metalik i bež nijansama te platforme s neobičnim i upečatljivim dizajnom
Vidi originalni članak

Iako svake godine dizajneri izbace za ljeto brojne trendi modele cipela i sandala, pri kupnji se ne vodite isključivo dizajnom nego prije svega udobnošću. Jer dobro odabrane cipele mogu u trenu “podignuti” cijeli izgled, ali isto tako i istaknuti mane. 

Zato imajte na umu kakva su vam stopala i što im smeta kako biste izabrali idealne ljetne sandale, japanke, balerinke, štikle ili platforme. A dizajneri za ovo ljeto upravo opet preporučuju platforme, i to što šarenije. Cipele s punom petom ne silaze s trona trendi ljetnih cipela već sezonama jer idu uz gotovo sve, a i jako su udobne. 

Dizajneri su se ovo ljeto odlučili za one s neobičnim dizajnima, nevjerojatnim uzorcima te neobičnijim strukturama, gotovo na granici kiča, a predvodnici ovog trenda su D&G, Emilio Pucci, Donna Karan i Valentino. No bez obzira na model, ovo ljeto prevladavaju neobični i šareni modeli. No i dalje su dominantni pastelni tonovi. Usporedno uz njih na tronu stoje i cipele u neonskim nijansama. No birate li cipele u žutoj, narančastoj, ljubičastoj, električno plavoj ili kričavozelenoj nijansi, tada birajte neutralnu odjeću. 

Radije se držite tonova poput crne ili bijele, no ako baš volite jake boje, pazite da se u tom slučaju slažu. A živopisne cipele u svojim kolekcijama ovo ljeto nude Rachel Roy, Prabal Gurung, J. Crew, Diane von Furstenberg, Derek Lam i mnogi drugi. High street brendovi u stopu prate svjetske dizajnere, a kako su ljetna sniženja već počela, idealno je vrijeme da krenete u potragu za omiljenim parom za ovo ljeto.

U trendu su bež i nijanse breskve

Bež sandale ili cipele oduvijek su činile važan dio ženske garderobe, no ovo su ljeto osobito popularne sandale i cipele s punom petom u breskvastoj i svijetlosmeđoj nijansi. Osim što vizualno produžuju noge, odlično se kombiniraju s odvažnijim odjevnim kombinacijama, što zna i Victoria Beckham. Ona je izabrala udobne platforme s punom petom modne kuće Chloé.

Klasične sandale s remenčićima

Nema ljeta bez sandala s remenčićima. Ovakve sandale su klasik, osobito ako dolaze u osnovnim bojama poput crne ili bež. Idealne su za večernje izlaske, ali i dan. Ne želite li da vam skrate noge, izbjegavajte one s remenčićem oko gležnja.

Cipele s efektom ‘color block’

Tzv. color blocking je s odjeće prešao i na cipele. Ima ih u rasponu svih boja, od elegantnijih kombinacija do upečatljivijih, no najvažnije je da vam noge u njima izgledaju odlično.

Uskočite u metalik nijanse

Iako su trenutačno popularne, modni stručnjaci smatraju da biste i inače trebali imati barem jedan par metalik cipela jer, na primjer, u večernjim kombinacijama funkcioniraju poput bež ili crnih cipela.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • fabijus veliki 10.07.2013.

    a ove zadnje!!!! aaaaaaaaaa loše mi je

  • Urban_Lady 10.07.2013.

    ne sviđaju mi se...očekivala sam neke normalne modele kad ono..hjoj :/

  • čelava pjevačica 10.07.2013.

    ružnoća cipelica je proporcionalna s ružnoćom stopala... barem nešto usklađeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare