To je to što me zanima!

Ukusna i zdrava jela za samo dvadeset minuta

Za dvadesetak minuta možete pripremiti krepke juhe i slasne salate od piletine, puretine ili tune te slasne umake od svježeg sezonskog povrća
Vidi originalni članak

Ukusni i brzi recepti ne moraju se bazirati samo na namirnicama iz konzerve makar su i one praktično rješenje za jela od graha ili mahuna. Pustite mašti na volju i pripremite slasne umake od sezonskog povrća koje je potrebno kuhati nekoliko minuta na pari ili peći na ulju. Povežite ih vrhnjem ili rajčicom te začinite peršinom, bosiljkom ili majčinom dušicom. Osim umaka, za dvadesetak minuta možete pripremiti krepke juhe i slasne salate od piletine, puretine ili tune. Ljubitelji pikantnijih jela zavoljet će brze meksičke recepte poput fajitasa od mesa i povrća.

FAJITAS, MEKSIČKA PURETINA U TORTILJI
Sastojci: 8 tortilja, 150 g salse, 500 g purećih prsa
Priprema: Tortilje u aluminijskoj foliji pecite na 180 C 15 minuta. Puretinu, luk i 2 paprike izrežite, pecite na tavi 10 minuta i pikantno začinite. Na svaku tortilju stavite dio smjese i 2 žlice salse. Preklopite jednu i drugu stranu te pričvrstite.

KRETPKA JUHA OD GRAHA I SUHOG MESA
Sastojci:200 g suhog mesa, 1/2 kg graha iz konzerve
150 g makarona
Priprema: Grah zagrijete u vodi, dodajte sitno isjeckano suho meso, glavicu luka, tri češnja češnjak, crvenu papriku, peršinov list, papar, sol. Kuhajte dok meso ne omekša pa dodajte makarone. Kad su gotovi, pospite ribanim sirom.

SALATA OD PILETINE S JABUKOM I CELEROM
Sastojci: 300 g celera, 200 g jabuka, 200 g pilećih filea, 100 g majoneze, 100 ml slatkog vrhnja
Priprema: Pečenu piletinu ohladite i narežite. Celer i jabuke narežite na tanke ploške. 50 g oraha nasjeckajte, majonezu i vrhnje povežite pa sve skupa promiješajte i ohladite.

FUSILI U DOMAĆEM UMAKU OD PESTA
Sastojci:400 g fusilla, 100 g bosiljka, 50 g pinjola, 6 žlica naribanog parmezana, 6 žlica maslinova ulja
Priprema: Fusille skuhajte i ocijedite. Bosiljak operite, posušite, dodajte pinjole, parmezan, maslinovo ulje, sol i sve dobro izmiješajte pa dodajte fusillima.

>>> Krekere i dvopek dobro je imati u smočnici. Ostanete li bez kruha, možete pripraviti maštovite sendviče s tunom, sirom i mesom

>>> Salatne preljeve na bazi vrhnja i majoneze nekoliko dana možete čuvati u hladnjaku. Uz salatu i
meso, čine ukusan i hranjiv obrok

>>> Blaga ili ljuta jela neće izgubiti na okusu pripremate
li ih za 20 minuta.

Idi na 24sata