To je to što me zanima!

Ukusna prežgana juha kakvu su radile naše bake - možete dodati jaje, suhi kruh ili noklice

Po želji dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudici. Gotovu juhu poslužite uz kruh ili u nju dodajte noklice ili popržene kockice kruha. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Sastojci:

40 g ulja ili masti, 30 g brašna, mljevena paprika, češnjak (po želji), 1 l hladne vode, jaje (po želji) sol, papar

Postupak:

Na ulju ili masti popržite brašno dok ne dobijete ugodnu svijetlosmeđu boju, a zatim dodajte na njega malo mljevene paprike. Ako volite nešto aromatičniji okus, prije dodavanja brašna, na masti prepržite malo sitno nasjeckanog češnjaka.

Polagano ulijevajte hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudice od brašna. Dodajte sol i papar po želji i promiješajte. Nakon što zavrije, kuhajte još 10 do 15 minuta na laganoj vatri, a po želji u ovom koraku dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudici. Gotovu juhu poslužite uz kruh ili u nju dodajte noklice ili popržene kockice kruha.

RECEPT DANA Teleći odresci u viskiju s rižom

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 28.12.2023.

    Jaje obavezno i kruh,ne idu noklice .

Komentiraj...
Vidi sve komentare