To je to što me zanima!

Ukusne grisine s ružmarinom i bosiljkom napravite kod kuće

Možete ih jesti kao samostalnu grickalicu ili pak kao dodatak uz jela na žlicu umjesto kruha. Začini poput bosiljka i ružmarina obogatit će im okus i dati punoću
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 160 g glatkog brašna
  • 40 g maslaca
  • 60 ml hladne vode
  • Grančica ružmarina
  • 5 listića bosiljka
  • 1 žumanjak
  • Krupna morska sol

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Barbara Črgar

Priprema:

Upalite pećnicu na 180°C. Hladni maslac narežite na kockice i dodajte u brašno i začine (ružmarin, bosiljak i prstohvat soli) koje ste prethodno sitno nasjeckali. Lagano mijesite i dodajte postepeno hladnu vodu kako bi se oblikovalo glatko tijesto.

Tijesto podijelite na 10-15 manjih dijelova i razvaljajte u obliku tankih i dugačkih štapića.  Posložite ih na papir za pečenje, te ih premažite žutanjkom i posipajte krupnom morskom soli. Pecite u pećnici oko 15 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mily 21.08.2015.

    ..,,upalite pećnicu,,.. he he, nema šanse dok ne stigne malo ,,ugodnije,, vrijeme! Eeee, onda može:)

  • yocko 21.08.2015.

    Dali je pekarica ova na slici?

  • epulon_1 21.08.2015.

    Eto, barem nešto korisno, a ne samo ko je koga kako i s kim...

Komentiraj...
Vidi sve komentare