To je to što me zanima!

Umjesto na kemoterapiju otišla je na put oko svijeta - i uživala

Odlučila je zadnje dane svojeg života provesti veselo. Bakica od 91 godine odbila je kemoterapiju i krenula na putovanje svijetom - inspiracija je mnogima
Vidi originalni članak

Zadnjih 12 mjeseci svi smo naučili toliko toga o životu, o brizi, ljubavi i kako moramo prigrliti trenutak sadašnjosti, rekla je Norma Jean Bauerschmidt (91) iz SAD-a koja je, nakon što su joj dijagnosticirali rak maternice, odbila liječenje - operaciju, zračenje i kemoterapiju. Umjesto toga odlučila je putovati i otići sa ovog svijeta sretna. 

Njezino putovanje života nedavno je završilo. Umrla je početkom mjeseca, ali njezina priča je i dalje inspiracija mnogim ljudima, posebno onima koji su bolesni. Skoro 500.000 ljudi pratilo je svaki njezin korak na Facebooku -  "Driving Miss Norma".

Njezino putovanje počelo je prošle godine. Liječnici su joj rekli kako su šanse da preživi malene. Pitali su je što je odlučila, a ona im je odgovorila: "Imam 90 godina i spremna sam osvojiti cestu.".

Krenula je na posljednje putovanje života iz Michigana sa sinom i snahom te njihovim psom 24. kolovoza.

U godinu dana je s njima prešla skoro 13.000 kilometara, vidjela je 32 države i spavala u više od 75 gradova. Vozila se u balonu, jahala na konjima, priuštila si pedikuru, a friziralo ju je deset različitih frizera. Prvi put u životu kušala je kamenice i pržene zelene rajčice. Iskusila je stvari koje nije nikad ni sanjala.

Ipak, njezino putovanje bližilo se kraju jer joj se zdravstveno stanje pogoršavalo. U kolovozu ove godine završila je hospiciju. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • ritabeluga 24.10.2016.

    Bravo za bakicu i sina !

  • miky* m 24.10.2016.

    Baka je doživjela lijepe godine.Čitam ovdje kojekakve savjete naravno u najboljoj namjeri ,komentare da bi oni i s 50 g. tako,lako je pisati ,treba se nači u takvoj situaciji i onda na papir staviti sve svoje osjećaje od trenutka saznanja da boluješ,kao to reči djeci,opisati sve strahove,kako je kad znaš koliko ti vremena ostaje,da ti je rok trajanja pri kraju.Bit će i onih koji misle da su sve to mirno primili,da su hrabri ,da su ovo ili ono ,ali kad se svjetla ugase sve je drugačije.Mnogi su kemoterapijom ,liječenjem stavilli bolest pod kontrolu,neki je se potpuno riješili,neki su umrli.Umrijet ćemo svi ,samo puno ih toga nije svjesno ,neki prekasno nauče da treba uživati i u kišnim kapima koliko i u sunčanom danu,svakom godišnjem dobu i njegovim čarima ,ljepoti prirode,gaziti po mokrom lišću ili ga šutati dok u jesen šetaš parkom,nema posebnih dana ,svi su posebni i kad se ljubimo i kad se svađamo,sve je to život i svima je instikt boriti se za njega.Kako je netko napisao "lako je tuđim *ucem mlatiti".

  • kung fu panda 24.10.2016.

    lijepo što je proputovala ali nije otišla sama nego sa sinom i snahom

Komentiraj...
Vidi sve komentare