To je to što me zanima!

Umjesto novog, nabavite stari namještaj: Često je kvalitetniji

Ako ste u fazi kupnje novog namještaja, poput odjeće, potražite dobre komade na buvljacima i u second hand trgovinama. Stari namještaj je češće i kvalitetniji
Vidi originalni članak

Procjenuje se da se u svijetu posiječe od 3 do 6 milijardi stabala godišnje u svrhu proizvodnje drvenog namještaja i papira. Ako ste u fazi kupnje novog namještaja, poput odjeće, potražite dobre komade na buvljacima i u second hand trgovinama. Osim što se stariji namještaj vraća u modu, najčešće se radi o kvalitetnijim materijalima.

POGLEDAJTE VIDEO: Majstor stolar

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Možete ih urediti, obojiti i dati im novi život, a vaš prostor može postati prava vintage oaza.

Ako ste kreativni i imate dovoljno vremena prvo što trebate napraviti je pobrusiti komad namještaja, to jest, skinuti staru boju. Ne trebate pobrusiti svu boju, bitan je samo prvi sloj kako biste mogli nanijeti novu boju. Brusiti možete brus papirom, ali mišići ruke će vas kasnije za to opominjati, pa je bolji izbor hobi brusilica za drvo.

KORISNI SAVJETI Zagrepčanin obožava obnavljati starine: 'Stari drveni namještaj pretvaram u vintage dragulje'

Potom je potrebno popraviti sitna oštećenja što je najjednostavnije napraviti s kit masom. Napunite oštećenja i poravnajte te ostavite da se osuši. Nakon toga s brus papirom pređite te dijelove koje ste popravili kako bi ih poravnali.

ZORAN ŠIMUNOVIĆ: Obnovili smo stari namještaj iz obiteljske kuće i buvljaka pa sami napravili dom iz snova

Nakon što ste popravili sitna oštećenja namještaj obojite prvo temeljnom bojom, pa s lakom (bojom) za drvo koju ste odabrali. Praktično je zbog površine koristiti veći širi kist. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Proton Loans Services 06.02.2022.

    Trebate li kredit? nudimo sve vrste kredita uz kamatu od 3%. ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas danas putem e-pošte za više informacija. Whatsapp +1 850 419 9146..

Komentiraj...
Vidi sve komentare