To je to što me zanima!

Umjesto u ormarima, tanjure je praktičnije držati u ladicama

Kod nas je tradicija tanjure držati u gornjim ormarima u kuhinji, a lonce u donjima. Tek mali broj polako se orijentira na duboke ladice koje zapravo mogu biti puno praktičnije od visećih elemenata
Vidi originalni članak

Ako vas od pomisli na pospremanje tanjura iz perilice posuđa boli donji dio leđa, možda biste trebali ponovo razmisliti o tome gdje pospremate svoje kuhinjsko posuđe. Sve se više stručnjaci za dizajn odlučuju preskočiti ormare i umjesto njih, duboke ladice prenamijeniti za pospremanje tanjura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Budući da sve drži u razini struka umjesto na visini, to je zapravo ergonomski bolje rješenje - kaže Krysta Gibbons iz tvrtke Kipling House Interiors.

Da čišćenje ne bude tolika gnjavaža, ladice za posuđe trebaju biti što bliže perilici posuđa ili sudoperu, tako da ne hodate stalno po kuhinji s hrpama tanjura.

ZA MIR I BLAGOSTANJE Mogu privući nesreću: Nemojte držati ovih 9 predmeta u kući

Nemaju samo odrasli koristi od ladica za posuđe, one također olakšavaju djeci postavljanje stola ili uzimanje zdjele za žitarice, objasnila je Alison Pickart, koja također koristi ladice za tanjure u svojoj kuhinji.

JEDINSTVEN OKUS Recept za kekse s lavandom kakve niste jeli - prhki i mirisni

Dok dizajneri često takve ormare s ladicom znaju raditi po mjeri što može biti i skuplje, zapravo nije toliko teško (niti skupo) napraviti svoju vlastitu prilagođenu verziju. U specijaliziranim trgovinama pronaći ćete komplete ladica s drvenom podlogom. U njih možete postaviti graničnike koji će držati tanjure i ostalo posuđe na mjestu, piše Prevention.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kaius 19.08.2021.

    neznam ja ....ali ako te bole leđa za se malo sagnut i uspravit za stavit tanjur gore onda imaš ozbiljan problem

Komentiraj...
Vidi sve komentare