Lifestyle

Komentari 1

Umjesto u ormarima, tanjure je praktičnije držati u ladicama

Umjesto u ormarima, tanjure je praktičnije držati u ladicama

Kod nas je tradicija tanjure držati u gornjim ormarima u kuhinji, a lonce u donjima. Tek mali broj polako se orijentira na duboke ladice koje zapravo mogu biti puno praktičnije od visećih elemenata

Ako vas od pomisli na pospremanje tanjura iz perilice posuđa boli donji dio leđa, možda biste trebali ponovo razmisliti o tome gdje pospremate svoje kuhinjsko posuđe. Sve se više stručnjaci za dizajn odlučuju preskočiti ormare i umjesto njih, duboke ladice prenamijeniti za pospremanje tanjura.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Budući da sve drži u razini struka umjesto na visini, to je zapravo ergonomski bolje rješenje - kaže Krysta Gibbons iz tvrtke Kipling House Interiors.

Da čišćenje ne bude tolika gnjavaža, ladice za posuđe trebaju biti što bliže perilici posuđa ili sudoperu, tako da ne hodate stalno po kuhinji s hrpama tanjura.

Nemaju samo odrasli koristi od ladica za posuđe, one također olakšavaju djeci postavljanje stola ili uzimanje zdjele za žitarice, objasnila je Alison Pickart, koja također koristi ladice za tanjure u svojoj kuhinji.

Dok dizajneri često takve ormare s ladicom znaju raditi po mjeri što može biti i skuplje, zapravo nije toliko teško (niti skupo) napraviti svoju vlastitu prilagođenu verziju. U specijaliziranim trgovinama pronaći ćete komplete ladica s drvenom podlogom. U njih možete postaviti graničnike koji će držati tanjure i ostalo posuđe na mjestu, piše Prevention.