To je to što me zanima!

Unaprijed skuhala 152 obroka da lakše dočeka četvrtu bebu

Majka troje djece, Jessica May Magill iz Sydneya, koja očekuje četvrtu bebu, u 37. tjednu trudnoće unaprijed je pripremila obroke i grickalice za djecu s kojima je napunila dva zamrzivača
Vidi originalni članak

Jessica May Magill iz Sydneya unaprijed priprema čak 152 obroka i 228 porcije grickalica, i to samo nekoliko tjedana prije porođaja, kako bi dolazak četvrte bebe u obitelj bio manje stresan. 

- Trenutno sam u 37. tjednu trudnoće, a najstarija djevojčica ima samo 4 godine, pa će nam život s novom bebom sigurno biti uzbudljiv - pojašnjava Jessica, koja je nakon nekoliko dana u kuhinji napunila dva zamrzivača.

JEDNOSTAVNI RECEPTI Top 3 fina i zdrava deserta koja ćete jesti bez grižnje savjesti

Između ostaloga, pripremila je 12 porcija mesnih okruglica, 8 obroka variva od leće s kobasicama, 8 obroka tjestenine s raznim umacima, 8 obroka vegetarijanskog čilija i četiri porcije enchilade. 

Tu je i 8 obroka piletine u umaku od kikirikija, 24 dječje porcije kolača od sira i vegetarijanske slatke 'kobasice', muffini i sitni kolačići od cjelovitog brašna i još mnogo toga.

NE JEDITE ZA DVOJE Tijekom trudnoće tijelo žene traži samo 250 kalorija više

Gotovo sve što je Jessica pripremila je spravljeno na veganskim principima, jer se drži programa zdrave prehrane, uz pomoć kojega je izgubila impresivnih 17 kilograma nakon prošlih poroda. Mamama koje se misle odvažiti na sličan pothvat savjetuje da izaberu recepte koji su jednostavni i sadrže slične sastojke, tako da se mogu nabavljati u velikim količinama i tako uštedjeti novac. 

Recepte možete pripremati u duploj količini, s tim da prvo radite one obroke čija priprema traje duže. Čistite i operite posuđe iza svakog sjeckanja, miješanja i podjele namirnica u kutijice za zamrzavanje, kako vas ne bi čekao ogroman posao na kraju. 

17 FANTASTIČNIH IDEJA Bez grižnje savjesti: Pobijedite stres zdravim grickalicama

Kupujte i zamrzavajte samo sezonsko voće i povrće, koje je u sezoni zdravije i jeftinije. 

- I pažljivo planirajte pripremu. Naime, kad pripremite lazanje i stavite ih peći, za to vrijeme stignete pripremiti sve za juhu, ili bolonjez. Ako krenete raditi obrnuto, trebat ćete dvostruko više vremena, kaže dobro organizirana Jessica za Daily Mail.  

S NJIMA MNOGI VARAJU U VEZI: Ovo su 3 najseksi horoskopska znaka kojima nitko ne može odoljeti

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 22.03.2019.

    bzvze,..rijetko sta pripremam duze od pola sata osim ako treba bas dugo kuhati ili peci- al to ionako obavlja pecnica. :)

  • sanja985 22.03.2019.

    ak su meni moji mogli uz posao i sve ostalo kuhat svaki dan onda ne vidim zasto ja nebi mogla...tako da u mojoj kuci nema ovakvih kerefeka....imam ih 3je i jedino sta od hrane smrzavam to je povrce s vrta tak da cijelu godinu imam domacih namirnica

  • Magija_1 22.03.2019.

    Ok je pripremit neke stvari, al ovo je po meni pretjerivanje... Neznam koliko treba njoj za kuhanje dnevno, al ja zbilja ne stojim dulje od sat vremena u kuhinji. Ipak se sigurnije osjećam kad skuham friško, pogotovo za djecu, nego da sve odmrzavam.... Nije to više to. A sat vremena sigurno nađe kroz dan da se skuha..... Evo ja čekam upravo treću bebu i nisam ništa zamrznula ili unaprijed kuhala. Al sam zato puno toga pripremila u kući da se netreba juriti po dućanima

Komentiraj...
Vidi sve komentare