To je to što me zanima!

Unatoč recesiji modni trendovi imaju zlatni sjaj

Iako je kriza pokucala i na modna vrata, dizajneri za iduće sezone predlažu beskompromisan sjaj materijala te bogatstvo krojeva i detalja
Vidi originalni članak

Slavni francuski dizajner Christian Lacroix prva je žrtva ekonomske krize u svijetu mode, a financijski krah doživjela je i neponovljiva Veronique Branquinho. I dok u zraku visi pitanje tko je sljedeći, dizajneri hrabro stvaraju trendove koji i dalje imaju zlatan sjaj. Talijanski dizajner Riccardo Tisci za Givenchy je predstavio kolekciju u kojoj je povezao moderno s luksuzom Orijenta. Manekenke zlatnih lica pariškom su pistom prošetale rukom izvezenu odjeću (kao u vrijeme starih Givenchyjevih radionica), u asimetričnim krojevima i s uspješno uklopljenim “punk” detaljima.
Za jesen 2009. Oscar de la Renta predlaže šljokicama izvezene haljine, perje u duginim bojama i na svilene komade rukom ušivene zlatne detalje. Na parišku smotru mode ipak se uspio vratiti i Christian Lacroix iako je bankrot proglasio još u svibnju. Kolekcijom koja je proglašena više umjetničkom nego modnom, dokazao je svima kako se istinski dizajn nikad ne zaboravlja. Stilisti su se jednoglasno složili, zlato pristaje svakome, a kritičari su na to dodali da - ulijeva sigurnost u kaotičan modni svijet.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • _marin32_ 07.08.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

Komentiraj...
Vidi sve komentare