To je to što me zanima!

Urawaza: Japanski trikovi za male kućne nezgode

Tragove kemijske olovke ili markera možete skinuti s tijela tako da ih istrljate iskorištenom, još vlažnom, ali ohlađenom, vrećicom crnog čaja
Vidi originalni članak

Ako im čaša padne na pod i razleti se u stotine komadića, Japanci ne posežu za usisavačem. Umjesto toga, preko krhotina prijeđu komadom kruha koji “uhvati” sve oštre komadiće. Takvi trikovi bili su na osobitoj cijeni u vrijeme poslijeratne oskudice, a u 21. stoljeću njima su u Japanu posvećene televizijskUrawaza: Male japanske kućne čarolije za svaki dome emisije. Za njih je izmišljena i nova riječ: “Urawaza”. Kućni trikovi prenose se s generacije na generaciju i neprestano nadopunjuju novima. Primjerice, ogrebane CD-e Japanci spašavaju tako da ih lagano natrljaju običnom zubnom pastom, a zatim isperu vodom.
Sportske čarape zaprljane blatom ne namaču u izbjeljivaču nego napune klikerima, zavežu i operu u perilici. Žele li uništiti papire koji nisu za svačije oči, i njih stave u perilicu. A majstori kojima se u kožu zabodu sitni iveri vade ih tako da preko njih nanesu ljepilo i polako ga ogule kad se osuši.

>>> Tragove kemijske olovke ili markera možete skinuti s tijela tako da ih istrljate iskorištenom, još vlažnom, ali ohlađenom, vrećicom crnog čaja.

>>> Jaje koje se razlilo po podu obilno pospite solju i pričekajte 10 minuta. Sol će razgraditi bjelančevine, a jaje će postati kruće tako da ćete ga mnogo lakše pokupiti.

>>> Ako se pas pomokri na travnjak, trava će se sasušiti. Oštećena mjesta zalijte pivom tako da ih pjena posve pokrije. Šećeri iz piva nahranit će travnjak i obnoviti ga.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare