To je to što me zanima!

Uštedite novac i zaštite okoliš: Nemojte čistiti s papirnatim ručnicima već uzmite krpicu

Papirnati ručnici ne bacaju se u papir za reciklažu već u miješani otpad. Zamijenite ih perivim krpama. Uštedjet ćete novac i očuvati okoliš. Možete koristiti rijetko tkane krpe, krpe od mikrofibre...
Vidi originalni članak

Godišnje se baca više od šest milijuna tona papirnatih ručnika, a dio se koristi za čišćenje. U tom slučaju ne bacaju se u papir za reciklažu, nego u miješani otpad. Zbog toga poštedite papirnate ručnike i nabavite krpice, kao što su to činile i naše bake.

IZGLEDAT ĆE KAO NOVI Uz samo par sastojaka očistite požutjele jastuke: Ne bacajte ih!

Perite prozore s krpicama koje ćete nakon toga oprati, a ne baciti. Tako ćete i uštedjeti novac.

Ako želite doprinositi otpadu, rijetko tkane krpe su idealne za vas. Tanke su i ne ostavljaju dlake te se brzo suše na zraku između upotreba.

Krpe s ravnim tkanjem manje su glomazna opcija koju možete držati pri ruci za svakodnevnu upotrebu. One dovoljno upijaju za sušenje posuđa ili brisanje radnih ploča. Ne ostavljaju dlačice ili tragove iza sebe, a izvrsne su i za brisanje uređaja od nehrđajućeg čelika.

SPRIJEČITE DOLAZAK MAJSTORA U WC školjku nikad ne biste trebali bacati hranu, plastiku...

Krpe od mikrofibre izvrsne su za mnoge zadatke brzog čišćenja. Možete ih koristiti i na nehrđajućem čeliku, kromu, prozorima i zrcalima. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare