To je to što me zanima!

Uz čišćenje octom i sodom vaš tepih može mirisati kao cvijet

Tepih će odisati svježinom uz redovito usisavanje, prah za tepihe ili smjesu od eteričnog ulja lavande. Pomoći će i mirišljava sredstva za odjeću te octena otopina
Vidi originalni članak

Tepih je poželjno dubinski usisati i strojno očistiti barem jedanput na godinu. No ako se nema vremena za stručno čišćenje, i posipanje sodom bikarbonom pomaže u istjerivanju prljavštine i loših mirisa. No ako je vlaga visoka, soda se može zavući među vlakna te napraviti više štete. Za vlažnih dana radije poprskajte tepih alkoholnim octom koji će razgraditi prljavštinu, pa tako i ukloniti izvor mirisa. No ocat može oštetiti tepih, pa ga je dobro iskušati na malom dijelu. Od profesionalnih sredstava za čišćenje najbolji su prah ili pjena koji se iščetkaju, a zatim se tepih temeljito usiše.

IDEALAN POKLON Vrt u posudi: Biljke u terariju trebaju decilitar vode godišnje

Isti učinak postiže se i posipanjem smjese od šalice boraksa i 15 kapi eteričnog ulja lavande. Neugodni mirisi mogu se neutralizirati i prskanjem osvježivačima odjeće. Poželjno ga je usisavati triput na tjedan, no ako imate ljubimce, i svaki dan.

Sapun privlači prljavštinu

Tijekom čišćenja tepiha dobro je izbjegavati sapune s kemikalijama jer ostaci sapuna djeluju poput magneta za prljavštinu. Bolja su sredstva na bazi vode. Preporučuje se i brzo uklanjanje vlažnih mrlja jer su izvor hrane za bakterije neugodnog mirisa.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 16.11.2019.

    Kombinacija sode i octa čisti sve, ne samo tepihe

  • 15.11.2019.

    Nemam nigdje tepih,to su najveci skupljaci prasine i bakterija😁

  • GOGA SPLIT 15.11.2019.

    Bravo napoleonov!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare