To je to što me zanima!

Uz Golog kuhara gricnite nešto mediteransko

Laganim namirnicama iz mediteranskog kraja i jednostavnom pripremom poznati kuhar Jamie Oliver stvara posve nove okuse
Vidi originalni članak

Jamie Oliver u mediteranskim namirnicama i začinima pronašao je sve što mu treba za svoju kuhinju temeljenu na organskoj zdravoj hrani. Maslinovo ulje, riba, svježe povrće, mahunarke, morski plodovi i intenzivni začini sastojci su od kojih se spravljaju lagana i nemasna jela koja u rukama “golog kuhara” dobivaju potpuno nov okus. Mediteranska kuhinja nije nemasnija od ostalih, ali je zdravija zbog maslinova ulja. Ono je bogato omega-3 masnim kiselinama koje dokazano pomažu u prevenciji brojnih bolesti. Temelji se i na jednostavnoj pripremi. Povrće i riba kuhaju se u vodi s malo soli, meso se peče i gotovo nikad ne prži, a sve to uz malo ulja i puno začina. Na taj način sačuvat će se okus namirnica, jelo će biti ukusnije, a zdravlje očuvano. Kako biste bili sigurni da kupujete domaću i svježu hranu, Jamie savjetuje da je uzimate iz kraja u kojem živite ili bar iz iste zemlje.

PARA ČUVA OKUS RIBE
Ribu možete kuhati i na pari. Stavite je u zdjelicu od bambusa iznad ključale vode. Tako će se okus potpuno sačuvati

PUNO MESA IDE U LIM
Žilavije komade mesa pecite u dubokom limu. Tako se hrana istodobno i peče i pirja, a dužina priprave jela je puno kraća

FOLIJOM DO FILETA
Pravite li riblje filete da bi bili što tanji, stavite ih između dva sloja prozirne folije i lagano tucite plosnatim predmetom

VOTKA ZA SVJEŽINU
Umjesto vina u riblji rižoto možete dodati i koju kapljicu obične votke. U tom slučaju nemojte stavljati parmezan.

KOKOS S DAGNJAMA
Kad završite s kuhanjem dagnji dodajte puno kokosovog mlijeka i sok iz tri limete. Pustite da malo zavri i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare