To je to što me zanima!

Uz ‘lažnu rižu’ u hladnjaku, jelo stiže na stol za 7 minuta

Naribanu cvjetaču skuhajte i poslužite u salati ili s pečenim jajima. Cvjetača ovako pripremljena je idealna za doručak. Poslužite je uz omlet te dodajte začine poput kurkume
Vidi originalni članak

Kako biste dobili odličan prilog za meso ili ribu poslužite se trikom maštovitih kuhara - pretvorite cvjetaču u “rižu”. Cvjetaču usitnite nožem pa izmiksajte ili ju naribajte. “Rižu” zatim prepržite na ugrijanom ulju ili masti pet minuta pa začinite solju i paprom. Pirjajte nekoliko minuta dulje ako ne želite da je - “al dente”.

Pripravite koliko vam je potrebno dok ostatak glavice možete staviti u zdjelu, prekriti folijom i odložiti u hladnjak u kojem može stajati nekoliko dana te uzimati po potrebi. Isto tako, “rižu” možete staviti u vrećicu i zamrznuti. Cvjetaču pirjajte na žlici maslinova ulja, ghee masti ili običnoj svinjskoj masti kako bi dobila na okusu. 

- Cvjetača ovako pripremljena je idealna za doručak. Poslužite je uz omlet te posolite, popaprite i dodajte začine koje volite, poput primjerice kurkume - savjetuje Lisa Wells na blogu Cook Eat Paleo. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • mily 25.04.2016.

    volim cvjetaču; na salatu sa češnjakom, lešo sa masl uljem, zapečenu, pohovanu, itd

  • montello 23.04.2016.

    ja obožavam rižu na 100 načina MLJAC

  • Anakin 23.04.2016.

    Super izgleda, ali kao dekoracija !:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare