Naribanu cvjetaču skuhajte i poslužite u salati ili s pečenim jajima. Cvjetača ovako pripremljena je idealna za doručak. Poslužite je uz omlet te dodajte začine poput kurkume
Uz ‘lažnu rižu’ u hladnjaku, jelo stiže na stol za 7 minuta
Kako biste dobili odličan prilog za meso ili ribu poslužite se trikom maštovitih kuhara - pretvorite cvjetaču u “rižu”. Cvjetaču usitnite nožem pa izmiksajte ili ju naribajte. “Rižu” zatim prepržite na ugrijanom ulju ili masti pet minuta pa začinite solju i paprom. Pirjajte nekoliko minuta dulje ako ne želite da je - “al dente”.
Pripravite koliko vam je potrebno dok ostatak glavice možete staviti u zdjelu, prekriti folijom i odložiti u hladnjak u kojem može stajati nekoliko dana te uzimati po potrebi. Isto tako, “rižu” možete staviti u vrećicu i zamrznuti. Cvjetaču pirjajte na žlici maslinova ulja, ghee masti ili običnoj svinjskoj masti kako bi dobila na okusu.
- Cvjetača ovako pripremljena je idealna za doručak. Poslužite je uz omlet te posolite, popaprite i dodajte začine koje volite, poput primjerice kurkume - savjetuje Lisa Wells na blogu Cook Eat Paleo.