To je to što me zanima!

Uz lubenice i bademe na meniju strasti se ne gase

Zbog likopena znastvenici smatraju da uživanje u lubenici može imati učinak na organizam poput viagre jer taj “moćni” antioksidans opušta stijenke krvnih žila
Vidi originalni članak

Pogledaj kako je slatka, kako je lijepa, a kad je zagrizeš, osjetit ćeš kako je sočna, tako težak iz doline Neretve ne tepa ženama nego plodu svoje muke - lubenici. Ima joj i razloga tepati jer je istraživanje Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša pokazalo kako neretvanska lubenica sadrži i do triput više antioksidansa likopena nego lubenice iz drugih krajeva. Upravo zbog likopena američki znastvenici smatraju da uživanje u lubenici može imati učinak na organizam poput viagre jer taj “moćni” antioksidans opušta stijenke krvnih žila i poboljšava cirkulaciju. Ta istraživanja duhovito potvrđuju i stanovnici Opuzena tvrdeći kako je njihovu mještaninu, koji je u bolnici završio jer se prejeo lubenica, liječnik nakon obrade nalaza poručio da - uzima manje viagre. Ako želite pojačati libido i slatku omamljenost ispod plahta osjetiti što češće, jedite lubenice iz doline Neretve. Ili šparoge, banane...

Doručak sa šparogama završi ‘večerom’ u krevetu
Šparoge se smatraju jednim od najstarijih afrodizijaka na svijetu. Bogate su vitaminom E, koji poboljšava proizvodnju seksualnih hormona. Šparoge imaju malu energetsku, a veliku nutritivnu vrijednost. Bogate su mineralnim tvarima i vitaminima.


Vjeruje se kako miris badema uzbuđuje žene

Bademe su dugo vremena povezivali s plodnošću, a pretpostavlja se da njihov miris uzbuđuje žene. Bademi sadrže tvari za koje se vjeruje da su ključne u poboljšanju seksualnog života. Bogati su vitaminom E, koji utječe na stupanj plodnosti i funkciju spolnih organa.

Banane povećavaju razinu seksualne energije
Banane pojačavaju libido u muškaraca. Sadrže velike količine folne kiseline i daju organizmu dodatnu seksualnu energiju. Dobar su izvor vitamina B, koji povećava tjelesnu izdržljivost. To voće sadrži i kalij, koji je zaslužan za lučenje hormona važnih za seksualni život.

Guacamole je čaroban eliksir koji mami na seks
Asteci su bili toliko uvjereni u afrodizijačka svojstva avokada da su žene držali u kući dok su se brali plodovi. Kako biste povećali njegova afrodizijačka svojstva, napravite jednostavan guacamole (umak od avokada i začina) - izmiješajte ga sa žličicom limunova soka, a zatim dodajte žlicu nasjeckanog češnjaka.

Casanova je jeo po 50 kamenica za doručak
Kamenice su bogate cinkom, a smanjen unos tog elementa povezan je sa smanjenjem spolne moći, pa ih se smatra moćnim afrodizijakom. Prema legendi, Casanova upravo kamenicama duguje slavnu reputaciju zato što je navodno svako jutro obvezno jeo po 50 kamenica.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Lecter 23.07.2010.

    Probajte pojest šaku tučenog vrhnja i čašu biljnog ulja! Kažu stariji ljudi da nakon pola sata dobiješ želju za vođenje ljubavi..

  • jaca 23.07.2010.

    vino,cimet,orasi

  • lepicane 23.07.2010.

    evo,cijeli dan tamanim lubenicu i ništa.Samo idem pišati svakih 15 minuta.Opet lažu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare