To je to što me zanima!

Uz novu kuharicu meso se priprema u svakoj prilici

Kuharica u izdanju 24sata može se kupiti na svim kioscima po cijeni od 29, 90 kn, a u izboru recepata autori su obuhvatili širok spektar jela mesa
Vidi originalni članak

Crveno meso priprema se na bezbrojne načine: uvalja se u mirisne začine, stavlja u bogate rolade, a pravi gurmani njime će nadjenuti luk ili rajčice. Tajna mekog i podatnog odreska koji se topi u ustima krije se u načinu pripreme, a zahvaljujući raznovrsnim receptima iz knjige “Meso” , svaka domaćica (ili domaćin) može obogatiti znanje i razveseliti ukućane. Prilagođena je i pravim početnicima u svijetu kulinarstva jer čitatelja vodi korak po korak kroz postupak pripreme od sirovih namirnica do gozbe za sva osjetila.

Slasni luk punjen bosiljkom i sirom
SASTOJCI: 4 velika luka, 350 g miješanog mljevenog mesa, 2 češnja bijelog luka, peršinovo lišće, sol, papar, jaje, tvrdi kravlji sir Bovidur, 2 velike rajčice, mala žuta paprika, mala zelena paprika
PRIPREMA: Luk ogulite i raspolovite pa ga kuhajte oko deset minuta. Ostavite ga da se ohladi. Izdubite sredinu kako biste dobili osam čašica. Izvađenu sredinu luka nasjeckajte. Mljevenom mesu dodajte polovinu nasjeckanog luka, nasjeckani peršin i bijeli luk, ribani sir i jaje. Posolite i popaprite te dobro izmiješajte. Mješavinom od mesa nadjenite čašice od luka. Na ulju prepržite preostalu sredinu luka, dodajte nasjeckanu rajčicu, narezane paprike, origano i nasjeckani bosiljak pa posolite i popaprite. Smjesu od rajčica i paprika istresite u lim pa na vrh posložite napunjeni luk. Pecite na 170 °C oko 20 minuta.


Svinjska pečenica u lisnatom tijestu
SASTOJCI: 250 g lisnatog tijesta, 300 g kupusa, 20 g maslaca, 2 češnja bijelog luka, 350 g svinjske pečenice, velika žlica gorušice, sol, papar, peršinovo lišće, jaje za premazivanje, ulje za pečenje
PRIPREMA: Svinjsku pečenicu pržite na maslacu. Premažite je gorušicom i ostavite da se ohladi. Kupus očistite i narežite na trake. U posudi rastopite maslac te kratko prepržite nasjeckani bijeli luk. Dodajte kupus, posolite te pirjajte poklopljeno u pari oko deset minuta. Dodajte nasjeckano peršinovo lišće i dobro promiješajte. Lisnato tijesto tanko razvaljajte, premažite ga razmućenim jajetom pa po njemu rasporedite pirjani nadjev od kupusa. Na vrh stavite svinjsku pečenicu, tijesto zamotajte te ga izvana premažite jajetom. Stavite tijesto u lim za pečenje. Pecite na 200 °C oko 20 minuta.

Pikantni roast beef s gorušicom
SASTOJCI: 600 g roast beefa (s kostima), sol, papar, začini po želji, velika žlica gorušice s cijelim zrnima, oko 200 ml crvenog vina, suncokretovo ulje za prženje i malo maslaca po želji
PRIPREMA:Meso dobro natrljajte s dosta soli i papra. Za to vrijeme u velikoj posudi za pečenje zagrijte ulje. Dodajte meso i pržite oko pet do najviše deset minuta. Okrenite, premažite meso gorušicom te ga nastavite pržiti još pet minuta. U posudu ulijte vino, okrenite meso pa ga premažite preostalom gorušicom. Poklopite posudu i pecite na laganoj vatri oko 5 minuta. Meso ponovno okrenite i nastavite peći poklopljeno još pet minuta. Maknite posudu s vatre i ostavite da jelo odstoji oko pet minuta. Govedinu narežite na tanke ploške, stavite ih na pladanj i prelijte umakom od pečenja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare